hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Friday, April 9, 2010

dunno what to say ?

assalamualaikum ,


oh ya lupa lupa !


yesterday was ainaa mainor and amirul asyraf's bufday !


i gave ainaa a diary , and a dvd player file to amirul :)


may ALLAH bless you on your 14th bufday yaww !


hrap2 thn ke14 nie byk rahmat turun yaww amirul .. ?


hehe .. jgn maraaaaaa :D


act smalam pun bufday hakem jgak ,


tp x cukup bajet nk beli hadiah ,


sowyy yaww hakem :D


tp aku da wish kat fb kn ? keh3 :D


******************************


hari nie dapat majalah sekolah a.k.a wadah ,


x best laa sbb kat ruangan candid tu xde gmbr aku ,


byk gmbr farah jasmeen jer ! mana aci ! hehe :D


btw , sume org kata yang aku nieyh ade kembar ,


hah ? sebab ape ?


sbb aku tngkap gambar dlm 2 kelas ,


kat kelas 1 KRK 1 pun ada gmbr aku ,


kat kelas 1 KAA pun ada gmbr aku ! :D


haha mne aci tngkap gmbr utk due kelasss :D


actually , hari yg tngkap gmbr tuh ,


ialah 30 jun , sehari sblum aku msk 1 KAA :)


so ustzh shakimaz bg aku tngkap gmbr utk due kelas :D


actually nk tngkap kat 1 KRK 1 jer ,


but bdak2 KAA ajak aku brgambar skali :D


so aku join sajaa :D


okey okey hari ini semasa pengedaran majalah wadah ,


cikgu suruh ketua kelas form 1 tahun lepas ,


pergi edar ikut kelas tahun lepas .


rekod aku da dipindahkan ke 1 KAA sbb tu aku dpat majalah sekali .


kalau ikutkan ketua 1 KRK 1 kne cari aku bg majalah .


so , ketua 1 KRK 1 tu pun cari la aku ,


wktu tu wktu English ,


kat makmal bahasa tgok citer Phantom of the Opera the movie ,


tgh2 khusyuk tgok mamat hensem dlm citer tuh ,


tibe2 die datang masuk ,


ms tu cikgu xde ,


die dgn bbrapa majalah di tangannya ,


seraya bertanya kepada aku dgn rasa langsung x bersalah da tengking aku smalam ,


"weyy , da dapat majalah ?"


aku pun mcam ssah gle nk jwb !


tetibe seluruh isi badan aku berdebar-debar dan gementar !


dgan gaya control nye aku jawab ,


"dah dapat da !" smbil terangguk2 dgn selambanya mcm xde perasaan ,


padahal dalam hati aku , adushh ,


happy pun ade , geram pun ada , takut pun ada !


happy sebab dpat ckap dgan die setelah 3 blan x brcakap face to face !


last die ckap dgn aku ms bln januari thn nie ,


aku tgur die , "smbong nmpk ?"


die glak2 owh mse tu n' ckp , "mne ade !"


pastu da x pernah ckap daa smpai la ptang td .


geram sebab ,


bile tanya pasal majalah boleh pulaa dgn rasa x brsalah


sbb smalam da tengking2 aku !


takut sebab ,


entahlaa , mngkin sbb aku rse berdebar2 and gementar kott .


jadi setelah aku jawab , die pun pndang skrin movie jap ,


and then berlalu pergi ttup pintu makmal bahasa .


aku pun pandang balik bekas ketua kelas 1 KRK 1 tu ,


iaitu razlan anak ghazali ,


dgn rasa penuh mengharap aku dan dia dpat berbaik semula .


AMIN YA RABBAL ALAMIN .


******************************


tadi masa balik dari skola jlan kaki dgn emy dan syahirah ,


trjumpe baihaqi and muzammil .


aku tnye baihaqi , " ingt aku lagi x ?"


die ckap , "ingat . syakirah ..."


aku senyum dgn lebarnye sbab die ingt lg nme aku .


tp xtau la klau die trnampak tag nme aku , hehe :D


then die tanya , "fairuz mana ?"


aku , emy dgn syahirah ajuk2 die ,


"oo ske fairuz lg ekk ?"


"cari fairuz aja .."


ye la kan masa form 1 prnah gosip2 anatara baihaqi dan fairuz ,


hrap2 dorg akn cari kebahagiaan sesama mereka .


cuma aku je yg blum dpat cari bahagia lg , hehe :D


okey okey back to masa balek tadi ,


aku , emy dan syahirah jalan blkang muzammil and baihaqi ,


tibe2 xde kerja asyik nak tolak2 beg muzammil jer !


kami bertiga sudaa gile kan syeerah kan ? hehe :D


hmpir2 je nak jatuh bwah curam tuh , slmat xde pape .


tp lawak lahh tgok mke muzammil tuh , haha :D


******************************


about the couple2 tuh ,


ikut plan cikgu yg aku dgar2 ,


dorg nak wat 'persandingan' hr nie !


tapi ramai x dtang , so ditangguhkn pd hari laen :D


cis .. aku x sabar nie nk tau spe yg kne ..


tau2 tngguh pulaa .


hrap2 la bnde nie cpat diselesaikn segera .


aku penat dgar tudingan jari org laen kat aku !


******************************


ya ALLAH , kuatkanlah hatiku dalam menerima


dugaan dan cabaranMu ..


maafkankanlah aku jika aku tersilap padamu , razlan ..


korang semua , terimalah aku seadanya ..


dan siapa yang sengaja melemparkan cerita lama itu kepada farhan ,


menyebabkan aku kehilangan kekuatanku ,


beristighfarlah , jangan kau melaga2kan aku dan rakan2ku ,


kelak kau akan terima balasannya :)


-the end of the daily story-

No comments:


.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.