hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Wednesday, June 30, 2010

isk isk isk

assalamualaikum .


fireen masih di hospital dgr khabarnyaa .


wat operation sbb die patah tangan .


get well quickly soon my classmate :)


AMIN YA RABBAL ALAMIN .


and farah jasmeen too !


she's sick now ! ade kuman kat paru2 dier .


smge cpat sembuh yaww farah oii ! :)


enough about sick people .. hehe =.=


*


i saw a notice in front of staffroom ,


keputusan bola sepak


johan
2 krk 1 - 6 mata


naib johan
2C vs ?
------------
2 krk 2 vs (penalti) 2B


it means that


kelas mne yg mnang penalti


akan lawan 2C


seterusnya akan diketahui naib johan , ketiga dan keempat .


harap2 laa 2 krk 2 dpat naib johan , aminnn =.=


tp dorg kne lpas penalti dulu .


all the best , my ex boyfie's class :)


*


adakah kau nak sorok drpd aku ?


ekk eley spe lak yg nk usha kau weyy ?


-pdhal mmg nk usha pun haha :D-


yo la yo laa . den x mau pndg muke cute kau lagi .


biar laa den terseksa x pndg muke ko setiap hr


drpd terkantoi yang den ade perasaan kat kau , matyy aku nnt . haha =.=


*


hari nie . ntah laa . penat laa . very tired .


kdg2 x tau penat tu kenapa .


esk mlas laa nk dtg koko . mak , esk malas laa nk dtg .


boleh tak ponteng utk pertama kali ? haha =.=


*


hmm . yola yola .


aku bru nk chat ngan ko , ko tengking2 aku lak .


mngkin inilah masanya yang sesuai


untuk aku berundur dari hidup kau .


aku xkn lpekan sembang2 gile2 kita .


byebye you forever , IHI :(


-the end of the daily story-


Tuesday, June 29, 2010

malas malas malas

assalamualaikum .


macam aku ckap smlam , tepat jam 9 pagi ,


aku dtg ke skola tgk aizat jd keeper utk pasukan 2 krk 2 nye bola sepak .


tup tup , cikgu ali belanjaa makan ! =.=


2 krk 2 layak ke peringkat seterusnya .


tapi dorg kne lpas penalti dulu .


hrap2 la dorg ley smpai ke final .


AMIN YA RABBAL ALAMIN .


*


alaa cikgu rafidah saya malas laa nk masuk deklamasi sajak tuh .


tapi x msk sajak tu , kne msk lagu rakyat .


haha . nak wat camne . no choice .


tp aku lg rela bersajak dr nyanyi yg membuatkn kilat sabung menyabung .


dan hujan pun turun mencurah-curah . haha =.=


*


td kemahiran hidup bestnyaa wat keje sndr .


cikgu bdak pompuan ade keje , cikgu bdak laki x dtg .


so ape lg , lepak ngan sarah , syafiah , fadhlin , haziq , faiz dan amin :)


best gilaa . semua happening nye story .


citer pasal asrama laa . aidil laa . lawak bodoh laa . bce majalah laa .


*


hey you who are you to hurt my bestie's feelings ?


mcam laa kau tu bgus sangat laa bace petikan !


i wanna you to apologize to her , NOW !


maybe you think it's a joke ,


but for her , it's something like PENGHINAAN !


haihh muke kau yang cantik itu


wat aku prasangka baek je kat kau yang kau cuma bergurau je ngan dia .


tp , apepun , die terasa hati ngan ape yg kau ckap .


so , better you apologize to her okayy ?


*


fireen yaa !


free holiday for 2 months !


yesterday she cycled back home


turun cerun .. x dpt kawal brek


terbabas masuk dlam longkang . :(


smge cpat sembuh yaa fireen !


cpat2 la dtg skola balek tau ! :)


get well quickly syafireen ! aminn =.=


-the end of the daily story-


Monday, June 28, 2010

rindu mula terasa

assalamualaikum .


*


aku cabar diri aku nak wat setiap classmate aku - 1 krk 1 2009
dengan perwatakan mereka sendiri .


muzammil
ku rindu loyar buruknya


hakem
ku rindu nyanyian lagu 'jangan marah'nya


haziq
ku rindu tarian 'shuffle'nya


najiah
ku rindu kritikan pedasnya


emy
ku rindu belaian kasih sayangnya


ainaa
ku rindu gelagat 'ceti along' nya


hakimi
ku rindu usikan geramnya


razlan
ku rindu senyuman comelnya


audy
ku rindu pujukan lembutnya


navindran
ku rindu loghat tamilnya


amirul
ku rindu bait-bait ceramahnya


anis
ku rindu saat berlepak dengannya


hidayah
ku rindu teguran mesranya


syahirah
ku rindu melihat dia membisu sahaja


syafira
ku rindu melihat semangat terlebihnya


lallana
ku rindu bersaing akademik dengannya


faliq
ku rindu bersin berlagunya


vinitha
ku rindu saat bercanda dengannya


arun moli
ku rindu saat aku mengusiknya


ravind
ku rindu saat melihat gelagat acuh tak acuhnya


lovinthiran
ku rindu memandang atas ke wajahnya


jaspreet
ku rindukan tunjuk ajarnya


imran
ku rindu saat berbalah tentang kawad dengannya


syamimi
ku rindu wajah geramnya


amelia
ku rindu gelak tawanya


syafiq
ku rindu wajah comelnya


shahir
ku rindu sikap dinginnya


danial
ku rindu gaya skema nya


safuan
ku rindu keramahannya


farah
ku rindu wajah garangnya


sharen
ku rindu menyergah dirinya


faizal
ku rindu sapaan mesranya


cikgu rosma
ku rindu kata-katanya
yang memahami rasa dalam jiwa
yang menyelami ceritera suka duka


rindu mula terasa
bagai ombak yang rancak bergelora
bagai angin terasa lembut menyapa
bagai sinar bintang menyuluh jalannya


mungkinkah KENANGAN akan menjadi KENYATAAN semula ?


bukan aku membencimu wahai rakan sekelasku
namun yang terbaik untukku hanyalah di situ ..


*maaf kalau ade nama yg trtinggal . den da tua yo . =.=


*


selamat hari isnin .


den x do mood nak ckap byak2 yo .


esok den nak tgk pokcik aizat lawan bola .


pokcik , pokcik maen elok2 yo pokcik . maen ngan semangat kesukanan .


den akan sllu sokong pokcik .


pokcik kawan den yg fham perasaan den .


msti den akan berada di samping pokcik yo .


all the best my dear friend and bestie :)


*


atikah mcm byk termenung je hr nie .


ade ape2 ke cik atikah oii ?


klau boleh tembus dinding , tembusla pandangan ko asyek merenung je .


pdan la syazwani ingt ko saket . haha . =.=


-the end of the daily story-


Saturday, June 26, 2010

tak mungkin kerna sayang

assalamualaikum .


*

Setiba di persimpangan
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu


Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti


Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali


Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan


Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti


cuba teka , lagu nie utk sape ? klau betul aku bgi penumbuk .. haha xD


*


td . hr keusahawanan .


aku jaga kedai jumble sale .


cam bodo jer . haha =.=


lpas 2 jam jaga , bebassssssss !


tp x tau nak buat ape .


lepak dgn najiah , farah , ainaa , anis , syeerah .


pastu tgk org baling bola kat tin .


syafiq rozi byk kali maen owh !


dan byk kali mng .


die dpat biskut . bg najiah 1 , dan bgi aku jugaa . haha =.=


*


masa balik .


adik , akak ingat nak tgur adik ,


tp x berani laa .


akak sedar akak bukan akak angkat adik lg ,


tp , skrg walaupun kite da xde pape hubungan lagi ,


akak ttp syang adik mcam masa adik jd adik angkat akak dlu .


tp skrg . sumenye dh tinggal kenangan semata-mata .


kenangan yang mungkin ya atau tidak


menjadi kenyataan semula . =.=


*


skarang demam rindukn 1 krk 1 2009 , haha :D


serius aku rindu giler klas nie .


kelas trbaekk aku prnh msk .


dlu aku ingt klas nie x bess . yela krk . msti sume cam kera sumbang .


rupe2nyaa , happening giler !


pengajarannya ,


jangan jadi macam aku , wat keputusan terburu-buru .


apepun , mintaa petunjuk dengan ALLAH .


agar keputusan yg kitaa wat adalah keputusan yg terbaekk .


dlu aku ingt lg 1st time ayah aku minx aku msk KAA ,


aku solat istikharah .


2 mlam lps tu aku mimpi aku susun buku xde buku bhse arab pun .


aku msih stay kat krk sbb tu .


tapi bile 2nd time ayah aku suruh ,


aku x wat ape2 nk mintaa petunjuk dr ALLAH ,


inilahh jadinyaa . terseksa .


sahabat , kebahagiaan adalah segalanya .


tak guna tunjuk pandai amik 9 subjek ,


tapi hati tak pernah rasa tenang dan gembira .


btul x btul x ? hihi =.=


forever in my heart ,


are 1 krk 1 students and teachers and memories .


ya ALLAH aku minta petunjukMu


aku memohon darimu


jadikanlah kenangan yang selalu bermain di mindaku


menjadi kenyataan semula dalam hidupku .


amin ya rabbal alamin .


-the end of the daily story-


Thursday, June 24, 2010

uhh , gagal lagi .

assalamualaikum .


uhh , gagal lagi .


gagal untuk menggagalkan bahasa arab aku .


adushh tup tup dpat 90 pulaa . hatoyai .


tapi ..


2 krk 1


tiada guna lagi untuk kembali ke situ


kerna di situ tidak lagi sama seperti dulu


dulu yang ceria , bahagia riang tawa


kini berubah sekelip mata


menjadi duka , kesedihan dan air mata


biar jauh di mata namun hati tetap merasa


bahawa masa telah merubah segalanya ..


2 kaa


ku impi pertanyaan khabar dari rakan sekelasku


ku impi pujian , dorongan , pujukan dari rakan sekelasku


namun impi akan terus menjadi mimpi


kini kata-kata mendalam cikgu rosma baru ku sedari


ku mahu mereka , mereka merasa


juga memahami rasa dalam jiwa


akhirnya jawapan yang ku terima tetap sama


takdirku hanya untuk yang di sana . kerna yang di sana . demi yang di sana .


ku cuba mengerti , bukan salahmu wahai rakan sekelasku


namun aku yang terlalu mengikut perasaanku


memaksamu cuba untuk menyelami jiwaku .


1 krk 1


sehingga kini rindu masih menjalar dalam sanubari


mengharapkan kalian dan kenangan kembali


doaku , agar semuanya masih segar lagi


agar kuat untukku untukmu menempuh jalan ini


jalan kita .. bersama ..


i miss you , 1 krk 1 so damn much ..



Wednesday, June 23, 2010

assalamualaikum ,


*


semasa perhimpunan , pengawas suruh keluarkn buku komsas bahasa melayu .


nur fatin syazwani :
semua murid diminta keluarkan buku bahasa melayu dan baca ..


atikah pun suruhlaa bdak2 laki 2 krk 2 keluarkn buku .


atikah :
hah cpat , keluarkan buku !


aizat :
*dengan muke tercengang*
buku ape ?


*


boringnyaa duk dlam klas mse cikgu xde . xde sape nk borak ngan aku .


masa tuu , pelajar lelaki solat .


aku yg tgh boringg nie pun lepak di dpan pintu kelas .


ternampak amin tgah ckap dgan haza .


haza tu kwan aku ngan emy (lelaki) .


aku trtanyaa2 kat diri aku ,


"sjak bile amin kawan ngan haza ?"


bile mesej ini sampai ke otak , otak pun interpret mesej yang diberikan ke mulut aku ,


akhernyaa keluarlah dr mulut aku , bbrapa perkataan yang berbunyi ,


"sjak bile amin kawen ngan haza ?"


*


ahh x sabarnyee nk tau keputusan bahasa arab !


itulah penentu jalan hidupku .


samada akan terus kekal di KAA ,


atau akan pulang semula ke kelas asal aku iaitu KRK .


ya ALLAH , berikanlah yang terbaekk buatku :)


kerna ku yakin takdirMu itulah yang terbaekk buatku :)


*


minggu ini sangat sebokk !!


kelam-kabut terkejar-kejar nak siapkan kerja . nk buat kerja .


selalunya aizat laa tmpat aku lepaskn sumenye yg trbuku dlam hati aku .


skrg x tau nk lpaskan kat saper .


internet die x baek lg . hmm . bile la nk baek =.=


aku mahu segalanya seperti dulu .


*


di mana dia kambeng biri biri saya ,


kambeng biri biri saya hari ni tak datang skola =.=


-the end of the daily story-



p/s : respond to najiah's post today :)


*sorry tiru ayat ko sket :)


ku rindu saat itu
ku rindu mereka itu
kau tau siapa dan apa ?


saat hakem dan haziq nyanyikan lagu jangan marah ketika emy bermuka geram

saat kasut razlan tercampak ke atas bumbung kantin

saat kita didenda di perhimpunan kerna lewat ke makmal

saat aku dan imran selalu bergaduh tentang komand kawad

saat hakimi suka mengusikku

saat cikgu rosma memujuk lembut kelas kami yang didenda

saat hakem suka buat aku marah dengan satu perkataan , "amin !"

saat aku dan najiah berpakat berbalas surat dengan razlan

saat shahir cam kayu sewaktu dia murid baru

saat shahir sanggup berkongsi buku dengan sharen walaupun aku yang memberi peluang berkongsi dahulu

saat aku memanggil razlan sebagai adek , sume gosip ! adushh !

saat muzammil tak lekang dari loyar buruknyaa

saat najiah , emy dan amirul yang setia bersamaku

saat semua sudi berkongsi suka duka denganku

saat semua menghargaiku dan memberi dorongan untukku

saat amirul tidak lekang dari celoteh dan ceramahnya

saat segalanya indah bersama ..


kadangkala tangisan mengalir di pipi ..
namun tak mampu mengubah apa-apa lagi ..


cikgu rosma ,
betul katamu .
namun aku tidak memikirkan betul-betul hal itu .
"aina , fikirlah masak2 . btul ke keputusan aina nk pindah kaa ."
ku rasa ku benar ,
namun kini , segalanya ternyata salah .


3 salah terbesar yang pernah ku buat selama hidupku ,
menolak cinta razlan ,
membuat razlan membenciku ,
dan
mengikut desakan ayahku utk brpindah ke kelas kaa .


ya ALLAH ,
ku yakin , semua ini takdirMu .
dan takdirMu yang terbaik .
namun
masih mampukah aku
menghadapi ranjau hidup tanpa mereka di sisi ?

1 KRK 1 students ..
i miss you and our memories
so damn much

and i BELIEVE
one day
the MEMORIES
will not just left as MEMORIES ..
but
they will turn again to
REALITY ..

:)



Tuesday, June 22, 2010

better

assalamualaikum .


today i heard from aness ,


"alan tu daa sombong skrang ngan aku ehh ?"


haha . alan ohh alan xD


hmm , sjak die msuk 2 krk 2 ,


da x nmpak sgat die rapat ngan kteorg lg .


slalu waktu form 1 di 1 krk 1 ,


die rapat sgat2 dgn geng aku , najiah , emy , anis , hidayah dll yg brkaitan


tp skrang die mcam da jarang dgn kteorg .


yela laen kelas kann .


lgpun dulu masa die msuk 1 krk 1 ,


aizat , izham , geng2 die sume klas laen ngan die .


skrang bile dorg pun msk 2 krk 2 dan die pun masuk ,


so xde laa sepi sgat die .


tapi alan jgan smpai lupekn kteorg okie ?


by the way ,


smlam amin nak ajuk aku ngan alan ,


die bgtau markah maths alan 85% .


alaa markah maths aku tambah 5 laa .


by the way , hrap result ko okeyy aje .


i will always pray for you , even you're not in the top of my heart anymore :)


*


today i got result for maths , science and living skills .


alhamdulillah all A's .


*


lupe lakk nak bagitahu ,


my class , 2 kaa got 2 new students .


haziq hazwan and muhamad faiz .


but i love more to be friends with haziq .


haziq sportingg laa . hehe =.=


but as faiz is from religious school ,


i'm sure he's clever and can beat aina malik in arabic .


apatah lagi nak beat aku , petik jari jer . haha .


*


today during assembly ,


while waiting for teachers finishing their meeting ,


we watched adnan sempit movie !


i'm so excited to watch the movie !


best jugaa . x kurang hebatnyee .


tapi sempat tgok smpai intan ladyana kata adnan tuh sampah masyarakat . haha .


x tau ending nyee ape . hmm .


sbab cikgu2 da abess meeting . kne balek kelass .


nnt smbung la tgok kat mner2 .


*


byaknye keje nk kne buat hari nie !!


help me help me help me !!!


-the end of the daily story-


worse

assalamualaikum .


ahh malasnyee dah rasa nk compete academic ngan kwan2 .


seolah2 cam xde maknaa pun kalau aku cemerlangg .


dlu ms kat skola rndah , sume respect aku .


sume tau nk hargai kecemerlangan aku dlam akademik .


kteorg saling membantu dlam mencapai keputusan yang excellent .


tp sekarangg . sume tuh da hilangg .


bile aku dpat no 1 , sorg pun x tau nk hargai kecemerlangan aku .


tapi bile orang lain dpat no 1 , wahh kecoh mengalahkan Piala Dunia !


sudah laa . malas lagii mau bersaing dgan org laen .


mungkin daa tiba masanyaa utk aku jd murid yg biasa2 sajaa .


org lg sukaa kn kn ? :)


*


ohh ko ponteng kelas awalan ehh ?


siap ko nnt kne sembelih ! bhahaha XD


da la eja F A V O U R I T E pun x lpas , nk ponteng klass pulaa xp


*


yeahh rindu semua orangg !


lpas jgak rindu aku pada semua orangg ! :)


kesian amirul . kne hujan sikit td .


yela tgh hr td kn hujan .


tp , aizat ngan izham balek naek kereta laa pulaa ! adush !


bru ingt nk halang basikal dorangg . haha xD


*


aduhh result ku semua A ,


tp xde satu pun yg lbih 90% .


xtau lg subjek lain . sbb yg dpat smalam ialah :)


bm , sej , geo :)


excited nk tau arab je . samada aku akan terus kekal di sini . atau berhijrah ke sana .


tu sajaa penentuan hidup aku .


-the end of the yesterday's story-


Sunday, June 20, 2010

good and bad

assalamualaikum .


yea yeahh ! yea yeahh ! yea yeahh ! yea yeahh ! yea yeahh !


-sudaa la tu aina , happy banget kayaknyaa -


(mksdnye happy sangat nmpaknyaa)


akhirnya 10 hari menghilang tanpa berita ,


aku tau jugaa sebab knpe kau x online !


ish3 pdan muka kau internet rmah kau trbakar , wakakaka xD


-smpat lg mengutuk-


hrap2 internet kau cpat baek .


aku da nk mati kebosanan tiap2 mlam xde kau .


naseb baik ade anak rapilus tlong tmankan tahu ?


syang kauu gile2 emy ! =.=


yg si anak mail tuu , cam bodo jea . haha .


please please please on cpat2 yaa ?


aku ade BANYAAAAAAAAAAAAKKKK citer nk citer kat kauu .


and aku rasa kau pun ada BANYAAAAAAAAAAAAAAKKKK citer nak citer kat aku .


LEGA betull bile baca comment dr kau kat MySpace .


walaupun kau onlime skjp pkai handset jerr .


tp ckup wat aku rasa legaa sgat2 . :)


see you at school tomorrow , aizat ! even due2 bisu nk ckap , bhahaha xD


*


ahh no no tomorrow school !


why we have to go to school ?


hmm =.=


da la esk dpat kertas pekse . msti mrkah aku truk2 .


ahh hrap2 tidak ! markah pekse down , no computer !


oh no oh no oh no !


ahh x amek kesah punn . arab je aku nk tau sgt2 mrkah aku . subjek laen , x amek tau sgt .


hmm , esk nk jmpe ?


emy helwina !
najiah !
atikah !
hazrie !
syafiah !
fadhlin !
syahirah !
ainaa !
fatihah !
maria !
amirul !
syafiq !
baihaqi !
aizat !
izham !
hidayah !


hmm . spe lg yg nk ditambah ?


anyway , nak ke x nak ke , esk ttap BACK TO SCHOOL !


kemas buku ! tido awal ! :)


-the end of the daily story-


Friday, June 18, 2010

idris , mr A , aizat

assalamualaikum .


happy 14th birthday , idris ! :)


may ALLAH bless you .


bru knal x smpai seminggu , ko da tue xD


by the way last wednesday ,


i chatted with him at facebook !


best jugaa chat ngan die :)


tp die terkejut gile gile gile


bile dpat tau aku nie ex girlfie rafiq , haha :D


*


ptg td kat MySpace ,


mr A mintak kapel ngan aku ?


terkejut gile gile gile x caye ahh !


aku rse mcm .. btol ke org nie ?


aku .. ntah .. mmg x percaya btul die mintak kapel ngan aku ..


sudaa nye aku biar jela . terima tidak . tolak pun tidak .


tp aku bgtau die , aku ske org lain =.=


p/s : mr A bkn aizat , alan or anyone that you think okie ?


*

izham ! tell me the right reasons


why aizat does not online for 8 days !


please please i beg you sheep ! :p


and and


if you know who is the person i admire ,


you will hate me , and kept yourself silent =.=


so , better you just kept your question ,


"spe ko pnye yg stu tu ?"


because i never tell you , stranger danger !


then you ask me , "stranger ? aku fail bi dowh"


bengong nye org , girlfie kau fira msk asrama , ko stranger pun x lpas :p


-the end of the daily story-



assalamualaikum ,


yesterday , i went for outing at kajang town ,


together with emy , her sister sis farah , her brother aiman , and najiah :)


emy's mum sent us to metro kajang ,


then we went to watch this movie !




sumpah best giler citer nieyh !!


korg yg blum tgk , tgk r citer nieyh ..


mmg syok gile x kering gusi !


aku pling ske part yg dre parker tu wat mke "attitude" ! bhahaha :D


tp nangess lak bile mr han (jackie chan) citer psl accident yg mengorbankan nyawa anak dan isteri dier :'(


tp yg geramnye , ms kteorg tgh syok2 tgk ,


tibe2 lak wayang tu stuck ! aduhh !!


naseb baek elok baekk . wakaka :D


da la 1st time aku tgk wayang . wee :D


papepun , i like jackie chan's movie !


then , mkn tgh hari kat Mc D :)


sis farah nak gi klinik dpan tu jap ,


smentara tu kteorg ape lg , candid laa !




with emy and adek aiman :)




with jijie at McD :)


then , after sis farah came back from the clinic ,


we all walked to metro point ,


then we performed zohor prayer before go for bowling .




time for bowling yaww ! at ampang superbowl kajang :)


bajet je pegang bola , saiz 8 jerk , hihi :)


1st time maen bowling nie ! jgan kcau !




cehh , gaya x ley bla balengg bola !


maen 10 kali , ade yg msk longkang , haha :D


paling tinggi pun dpat 9 jer .


najiah hebat doe ! die dpt strike 2 kali ! chaiyok jijie ! :)


tibe2 tgah2 kteorg syok maen ,




ttibe leyh lak ade kaki orang kat situ !


adoiihh , da la mse tgk wayang td stuck ,


nk maen bowling pun stuck ! adoyaiii x(




masa untuk pulang !


tp sblm pulang , smpat lg candid doe ! ngan kasut lak tuh !


bola pun ade , wakakaka :D


then kteorg pun balek naik bas , smpai rmah kul 7 :)


best gile outing ngan korangg !


laen kali kte g lagi erk ? haha :D


-the end of yesterday's story-


Tuesday, June 15, 2010

my cousin and izham

assalamualaikum ,


today i had a programme at my dad's office , YaPEIM ,


called Smart Study (Bijak Belajar) for the staffs' children ,


but my dad invite my cousin , farhan to join the programme .


during the programme ,


i was shocked to see his behaviour ! :O


POYO nak mamposs ! kalah farhan anak shamsol ghau ghau tuh , haha :D


actually , i'm not close with my cousin .


when i come to his house , due2 wat cam x knal r .


ade la gak kteorg prnh borak2 tp sekali tige tahun , haha :D


so then back to the programme ,


bile penceramah tu suruh die wakilkan kump die bg ucapan ,


ceh dgan bnggenye dtang ke dpan ..


die bg ucapan mengalahkan aku brceramah kat dewan doe !


kalah perdana menteri , haha :D


then lpas die bg ucapan aku lak yg kne bg ucapan wakil kump aku .


psangan sepupu yg hebat haha :D


tp gaya die POYO gle ! bajet jer .


then sesi kedua , kne wat logo kump .


skali lg psangan sepupu hebat nie jd pembentang utk kump. masing2 .


pastuh lpas bentang msti r org tnye soalan kn .


sume soalan yg ditanya ,


biasala sume tnye soalan bodoh2 ,


slmber dek je die jwab ,


"nk wat cmne .. dh takdir .. "


gilo !


*


keboringan tahap nk mamposs mlm nie mmbuatkn jari aku click kat comment profile anak ghazali itu :)


trbce comment izham kat situ . comment nyaa masih baru , bru kul 8.40 td .


dan kronologi comment nyaa begini :)


izham :
wei azat (aizat) pegi mne....
apsl die x online


razlan :
mati kot


izham :
aq serius nie....
x nmpk ke aq serius..


razlan :
blah lah...mner aku tau


izham :
ooo...
aq ingt ko thu


razlan :
okay


*sbnrnye comment profile izham private , but aku dpat bkak disebabkn oleh sebab2 trtentu . kahkah :D emy and najiah snyap2 okie ?


then aku teringt balek smlm sblm aku nk off , aku tgur izham jap kat IM MySpace .


aina :
tggu bola ?


izham :
yela


aina :
owhh .. sbnrnye sje je tgur nie pun .. ok laa aku nk off ..


izham :
offla
-cam menghalau je ;(-


aina :
slmt menonton bola


bru je nk tkan sign out ,


izham :
weyy
ko tau x aizat mner
da lme aku x nmpk die on
-ayat lbeh kurg camtu r , x ingt sgt-


aina :
mne la aku tau
aku bknnye mak die , haha


izham :
oh .. ok la .. offla ..
-kambeng biri2 btol .. mmg sah nk menghalau aku-


i'm not wanna talk about izham yesterday that seemed to dislike me ,


but i wanna talk about izham that really take care about his bestie , aizat ..


four days without chatting with aizat , for me , its a lost .


but bak kata aku kat mumtaz , aku x mudah bersangka buruk trhdp apepun yg brlaku , so xde la aku nk risau .


tapi bile bce balek komen izham ngan alan ,


ntah lerr . msih ade kawan yg berperasaan begitu zaman ini .


bila tiada , terasa kehilangannya .


bertuah btul aizat dpat kawan mcam izham .


setiakawan btol . haha .


ye la , dgan aizat menghilang tanpa notis dan berita , aku pun terpinga-pinga dia ke mana .


tapi izham smpai tnye kat aku ngan alan .


tp mustahillah izham x tau sbb izham laa paleng rapat dgan die .


tp die risau btol aizat daa lme x on , haha :D


hish , kalau laa aku dpat kwan cam izham ,


bila kita ada , kawan riang gembira . bila kita tiada , dia rasa kehilangannya .


bertuah aizat dpat kwan baek mcm kau , dan


bertuah fira fatini dpat boyfie mcm kau , izham haidhar :)


p/s : aizat , where are you missing ? izham miss you . and i want our chatting time back !


-the end of the daily story-


Saturday, June 12, 2010

heyy youu

heyy youu ,


you wanna tickets to watch World Cup for your birthday gift ?


pokai laa aku , hutang ngan angah , haha :D


alaa lgpun ms bufday kau tu ,


piala dunia daa al-akhir daa laa ! haha :D


xper2 nnt bufday kau aku msti belikan kau sesuatu okayy ?


tp xde kena mengena ngan World Cup ! haha :D


heyy youu ,


jhat gle kau kata


"bale sape yg kawen ngan ko asyek makan luar jela"


yela2 aku tau laa aku nie x pndai msk ,


maggi goreng boleh r lpas , haha :D


nnt kau kawen ngan org mcm aku


bru kau tahu rsenye bale nye , haha :D


heyy youu ,


bertuah girlfie kau dpat boyfie yg setia mcm kau .


dan aku x nk musnahkan ape yg dah korg bina bersama .


should i stay in your life or go from your life ?


i don't wanna destroy your personal life ,


but at the same time , i don't wanna lost you ..


-the end of the daily story-


Thursday, June 10, 2010

birthdays and yesterday's kelas tambahan

assalamualaikum ,


yesterday's kelas tambahan - english and history


pn. hamimah gave us eng exam paper ,


OMG i got B ! ahh i'm dead ! :O


history - just do some exercises ..


emy & aizat came yesterday ! yeah ! :D


*


bengong nye kambeng biri-biri !


aku x nk chat ngan ko lg kat MySpace IM ..


ble nk cri aizat bru trgedik2 ingt aku ..


haidhar jhat ! haha :D -crying actually :'(-


*


alaa .. esk nk watper ?


give me some suggestion please !!!


najiah , emy , ainaa ! how's the plan to broga hill ?


bored , bored , bored !


*


yesterday , 9th June 2010


happy 14th birthday fatin athirah !


may ALLAH bless you :)


i miss you ateen !


you're my best friend forever !


even we seperated for a while ..


i hope one day we'll meet again .. :D


today , 10th June 2010


happy birthday lutfi !
*he's my 1st officially pet little brother


may ALLAH bless you on your 12th birthday !


UPSR nnt wat elok2 tau , study smart yaww ! :D


akk da lme teringin nk jmpe lutfi , cme x de kesempatan lg .


da 10 bln kte x jmpe , hr tu jmpe pun kat skola kn ?


good luck for your UPSR .. akk nk lutfi dpat 5A mcm akk tauu ! :)


*


folio BM ! tolong aku selsesaikannya !!!


-the end of the daily story-


Monday, June 7, 2010

sad , tired , bored

assalamualaikum ,


ahh today kelas tambahan was so tiring !


today's subjects are malay , living skills and religious education .


i hate most during living skills !


teacher gave us 50 questions form 1 to answer ,


and half of them was about electrics !


urgghh urgghh i hate it x(


yela mne laa aku amek kesah psal elektrik alah tuh , haha .


sudaa nye aku borak2 ngan najiah dgn farah kat blkg , :D


but during religious education time with ustazah suziana soyong ,


quite fun , she got so many stories to share .


i'll share it at Kata Ayah blog okay ? :D


then back to home time , i didn't saw farah nor najiah nor ainaa ?


but yet i saw razlan and izham walking together back home :D


but but


aizat , baihaqi , emy was absent !


so bored without them , especially emy !!!!!!!!!!!!!!!!!!


talking about aizat , he's angry with me last night .


so sad :'(


why why why ? forgive me if i wrong ! please !


-the end of the daily story-


Saturday, June 5, 2010

no excuse

assalamualaikum .


*******************************


aizat and his family were back to hometown at johor ,


arrgghh i'm soooooooooooooo bored tonight without him .


every night we laugh , cry , quarrel , make fun , sharing stories ..


all through MySpace IM .


but he's totally different in reality world . haha .


one day i said to him that i wanna say at least 'hye' to him at school .


then he replied , "don't ! it's a shy !" haha :D


but its not that i never talk to him ,


when he accompanied razlan came to my house during eid ,


he didn't want to eat , just drink , haha .


then i persuade him , "come on , eat ! don't shy okay ?"


i said the statement several times to him but he didn't want to eat .


my mum was so pity with him that time , haha its funny to flash back .


do come to my house again during this year eid , and be sure to bring the sheep and his girlfie , haha , and alan too . hihi :D


i dunno how's going during this year eid .


but this year , i wanna go to aizat's and izham's house !


not forgotten , syahirah's , fatehah's , maria's and atikah's house !


i'm so excited to go to their house , -hoping-


******************************


yesterday at teacher's day school celebration ,


it's tiring ! x yah gi pun x per .


bknnye die gi skola pun smlam kahkah :D


******************************


okay today i need to sleep early ,


tomorrow i've to go kay elle for several reasons and


go to my cousin's house at ampang to celebrate his bufday .


actually i don't close with my boy cousins , ntah lerr .


but happy upcoming birthday , farhan :D


-not farhan that shamsol ghau ghau's son okay ? haha :D-


-the end of the daily story-


Thursday, June 3, 2010

bosan giler , bosan giler , bosan giler , bosan laa giler !!

assalamualaikum ,


yeah , its a very great day today that i've finished my midyear exam .


but this night is quite boring ,


because this two sheep kept fighting at DOTA ! adushh .


game , game and game again !


i'm here just like a statue . haha . let them laa . i've no right to prevent them .


but i'm veryyyyyyyyyyyy bored !!


someone do accompany me ! aizat , izham !


haha no izham tomorrow , his girlfie will be back from her boarding school .


aina , jangan jd perampas ! haha :D


actually , his face , i looked ,


close to my old friend at kuala lumpur , thaqif hakim .


gile2 mirip owh !! warna kulit , bibir , mata , raut muka ..


but their heights are lil bit different .


thaqif's taller than him , he's shorter than thaqif . haha .


but its a sad that when the last week we met ,


we fought among ourselves , perang dingin .


haha , forget the past , start a new life , okie ?


and i hope i don't ever quarreling with izham like thaqif and i .


today , fadhlin said if she moved out from 2 kaa ,


she wanna go to 2 krk 2 .


umm , i wanna her to be spy for two sheep and the boy who ego .


okayy ya elin ? haha :D


tomorrow , i will be on duty with emy and najiah for photographing ! :D


wish us luck okie ?


this is my first task as a photographer !


hope i can do the best tomorrow ! aminnnnnnnnnn :D


-the end of the daily story-


Wednesday, June 2, 2010

x malu nye bdak

assalamualaikum ,


adushh hari yang saaaaaaaaaaaannnnnnngggggggggaaatt memenatkan !


tadi 2 kertas soalan sejarah x ckup !


then aku pegi cari kat 2 krk 2 ..


aku intai2 kjap klas tuh , ehh mne laa anak daud nie ?


tgah2 aku meliar cri anak daud , aku pun ketuk2 pintu ,


ehh ehhh anak abd razak ngan anak ghazali pndg !


razlan pndg aku cam .. ntah ..


aku rse cam cara die pndg aku wktu tuh


sebiji mcam cara die pndg aku wktu form 1 dlu ..


feeling doe . haha . ttibe teringat ms kenangan kite dlu kat 1 krk 1 .


segala2nya indah belaka . tapi takkan terulang semula .


ok then mencari anak daud ,


laa rpe2nye die kat ceruk corner klas tpi pintu !


aku punye pening aper pasal die terpinggir jerk ?


then ckgu saiful pun jwab , "xde kertas laa ." adush !!


izham lak khusyuk gile baca kertas soalan . pndg sket2 jerk . haha . die dduk blkg nazri kot .


mainor ? alaa lpe lakk nk cri . haha . x nmpk laa . lgpun ms tu nk cpat .


tp on da way nk kluar klas , aku pndg aizat .


aku nk ckap good luck tauu kat die .


aku nk ckap , arrggggghh xde suara !!


tekak aku saketttt !! oh no oh no !!!


adushh , mcam nie lak kne . haha ?


then aku gi lak 2 krk 1 ,


ckgu suhardi ulang ape yg ckgu saiful ckap td . adushh , !!


then aku nk kluar klas , tgk mke emy ,


mke die pelik giler nk mamposs !


haha . aku pun pelik tgok mke die . cam sengal jerk ?


******************************


hr nie .. mlam .. aku ngan aizat wat sesi luahkn perasaan .. haha ..


bincang psl family kteorg ..


mcm bru knal laa , haha :D


izham lg laa , mmg btul2 hr nie bru knal aku .


******************************


seni ! ouh no ! beg kertas !


tu tajuk yg aku pilih . snang . haha .


sekian laa saje merapu meraban masuk rban aku nie . haha . :D


-the end of the daily story-


Tuesday, June 1, 2010

tumbuh janggut

assalamualaikum ,


tumbuh janggut den menunggu si kambeng biri-biri nie balas .


lg lme dr tnggu emy abess mkan . haha :D


smpat lg berblogging sementara tunggu die balas .


tp aku rse die x balas . maybe my MySpace IM salah tafsir die offline sbg idle , maybe ?


yela IM aku sjak akhir2 nie agak ngok sket .


btw , seronok chat ngan die . cume .. urm .. die x knal aku .. :(


td aku tnye die , "ko prnh x detect aku kat skola ?"


die balas .. "detect ??? aku fail bi nie ; jgnla ksi soalan bi dowh"


pecah perut aku glak hahahahahaha :D


detect pun x pass . ko msk skola kambeng biri-biri jela . haha .


jgan2 jd cam smlam , sket lg aku nk tkan sign out die on balek . hatoyai .


xpe laa , nice to meet you anak ismail :D


die ade sedikit perbezaan ngan anak daud tuh ,


just aizat nieyh lyan jer aku ckap ape ,


izham , die lyan aku citer , aku pun lyan die merepek , haha :D


btw ,


pg td tgah best2 tgok Benci Bilang Cinta ,


lantai bilik aku retaaaaaaaaaaaaaaakk !!


hish sbar jela , sbar tuh separuh drpd iman .


yg peliknye bilik aku jer kena , bilik org laen x kne pulaa . hatoyai .


maybe aku nie byak dosa kott . huhu .


pekse , citer kemudian jela . dgn tgh bce buku nie nk citer psl pekse , hatoyai no mood laa :p


-the end of the daily story-



.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.