hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Friday, July 30, 2010

saya perlukan penjelasan

assalamualaikum .


saya perlukan penjelasan .


penjelasan memerlukan saya . (ehh ayat trbalek pulaa)


penjelasan apa yang saya perlukan ?


saya memerlukan penjelasan tentang


apa yang berlaku petang tadi di surau .


bila saya dengar perkara itu


hati saya hancur , awak . hancur .


tapi sampai sekarang sepatah kata pun


awak x nak cuba jelaskan apa yang berlaku sebenarnya .


bila kejadian seperti ini berlaku


saya harapkan pujukan awak . keprihatinan awak .


tapi tapi sebenarnya jauh di sudut hati saya


saya keliru , buntu sama ada


untuk mempercayai kata-kata awak ataupun tidak .


saya tak tahu mengapa kali ni


susah betul saya nak percayakan awak .


apapun , semoga ALLAH memberi petunjuk kepada saya


untuk menghakimi apa yang telah awak buat .


kebenaran akan tetap terserlah jua .


buat masa ini , saya minta maaf kerana


saya banyak buat salah pada awak dan


tak layan awak buat sementara waktu .


berikan saya waktu untuk bertenang seketika .


yang benar tetap benar , awak .


^.^


*

dengar sini wahai manusia sekalian !!


dengarkan ape beta ingin titahkan ini !!


beta titahkan rakyat jelata semua


lawati lahh blog ini !!


http://yana-aku-ada-kamu.blogspot.com


milik rakan beta , liyana binti abdul aziz .


dan jangan sekali-kali lupe dlam kpale otakmu tuu


comment dan jadi followernyaa !!


kalau rakyat jelata x laksanakan ape yg beta titahkan ini ,


hukumannya ialah ..


..


..


..


..


..


..


ntah laa . beta pun xtau . haha xD


papepun , jgan lpe pesanan beta okeyy ? ^.^


*


i'm sorry ya guys .


hari nie mood aku x brpe nk btul sket .


mrah . terkilan . boleh naek gile aku nie .


peristiwa tu benar-benar menduga hati aku ott .


apapun , semoga aku tabah melalui awan hitam ini .


struggle 4 life ! ceyh , haha ! xD


ok laa . aku nk tido lu .


nk tnangkn kpale otak aku yg da x betul nie .


emy , najiah , danial , amirul , syafiq


jgan lpe esk dpan rmah aku , kte struggle for study !


sweet dream you all . salam .


-the end of the daily story-


Wednesday, July 28, 2010

semangat baru

assalamualaikum .


tadi lawak plus pelik doe kisah emy .


camnie , emy ade mimpi sesuatu tau .


kisahnyaa begini , korang cube byangkaaannnn ^.^


syakira , emy , najiah dan farah


dapat bersekolah di sekolah orang kaya .


(xtau laa nme skola tu aper)


tapi murid2 kat skola tu kne ade PA (personal assistant)


so , cuba teka siapa PA kpd 4 sahabat ini ?


teka ..


teka ..


teka ..


...


...


...


...


...


nur emy helwina - mr N (bdak skola laen tp aku knal)


nur najiah - azri nazarain


farah hafizatul - muhd kamal radhi


and and


cube teka lagi , siapa PA aku ?


A. muhammad hazrie bin saharudin


B. muhammad haziq hazwan bin hishammudin


C. muhammad razlan bin ghazali


D. muhammad aizat bin daud


haa nak tau jawapannyer ? sabar dlu ..^.^


okeyy then then ,


peraturan sekolah orang kaya tu kata


murid-murid dengan PA sendiri tak boleyy bercinta .


tapi tapi empat sahabat nie


diorg gi langgar peraturan skola tuu .


apo lagi , bercinta sakan laa dengan PA masing2 .


akhirnyaa apabila terkantoi ,


pengetua pun kata ,


"KAMU MESTI DIHUKUM !!!"


hukumannye ialah ,


kne tkar PA di kalangan empat sahabat nie .


emy dpat aku nye PA .


aku dpat najiah nye PA .


najiah dpat farah nye PA .


farah dapat emy nye PA .


then then selepas itu ,


kteorg nie degil sket , x ske , benci , menyampah dgan PA baru masing2 .


alkisahnyee kemudian tercetuslahh Perang Dunia ke5 .


bergaduh dgan PA yang baru .


bila bnde nie sampai ke pengetahuan pengetua ,


pengetua pun kata ,


"HAIYAA .. HUKUMAN TAK BOLEYY PAKAI MAA .


MASING2 AMEK BALEK PA MASING2 !"


kteorg pun , "yeaaaaaaaaaayyy !!"


tapi akhirnyaa kiteorg langgar lagi peraturan sekolahh .


bercinta dgan PA masing2 balek .


akhernyee pengetua pun kata ,


"HAII AWAK SUME NIE .. KAWEN JELA .."


the end ..


*


tadi best doe waktu sivik !


puteri nie meloya buruk jea ngan cikgu roslan . haha .


x sabar2 minggu dpan bljr tajuk parlimen !


x sabar nk tgk bdak2 2 kaa nie berdebat . kihh kihh :D


tadi gempak doe aina malik ngan fariq kne gosip jea xD


tapi aina malik daa pandai meloya doe !


tadi cikgu roslan tnye , "ape yang ape ?"


die jwab , "ape ape aje ..!"


hehe .. aina malik da maju doe ! ^.^


*


haa , korang nak tahu x


jawapan pada soalan pekse tadi ,


siapa PA aku ?


kalau nak tahu ..


..


..


..


..


..


kne laa tnggalkan tag kat tagbox aku !


tnggalkn tag beserta jwpnnye sekali okie ?


dan jawapannye akan diketahui pada


1 ogos 2010 :)


selamat menjawab soalan ! :D


-the end of the daily story-


Tuesday, July 27, 2010

impak maksima

assalamualaikum .


aku bkan nk citer psal citer impak maksima tuu .


tapi AKU BOSAN GILE2 TAHAP MAKSIMUM !! -bak kata emy-


hari nie pun .. alahh .. malas tol ..


rse mcam x nk dtg skola pun ade ..


naseb baek ade seseorg yg mendorong aku pegi skola .


klau org tu x de , malehh den nak pi skola . haha xD


*


ustazah shakimaz kata , sape mak bapak gaji bwh rm3000


dpat netbook free for study !!


tapi gaji bapak aku rpe2nye atas rm3000 ...


so aku x dpat laa netbook . huhu :'(


tapi tapi


tak terkilan sebab daa ade satu daaa :)


x sabar nak belajar gne laptop !!


sambil2 tuhh boleh online . haha xD


*


eihhh !! bosan lahh !!


daa la kat skola bosann .


kat siber pun bosann .


korang xde citer menarik ke haa ?


gosip ke ape ke .. ape2 citer jela .. aslkn boleh hilangkn bosan ..


klau dlu bosan , lyn je aizat ckap psl hardcore die ..


lyn je izham ckap psl bola laa dota la fira laa ..


lyn je emy ckap psl daus laa fidaee laa bla2 ..


lyn je haziq ckap psl kerja seni laa kerja tu kerja nie ..


sumenye di alam siber ..


skrg ..


aizat daa x mau kwan ngan aku lg ..


izham x kasi aku chat ngan die lg ..


emy nye laptop rosak .. x dpt2 lg laptop ..


haziq lak x dibenarkn gne laptop sllu ..


aaaaaaaaaaaarrrrrrrrrggggggggghhh !!


boley gilaa daa aku nie !!


yela , sblm nie klau bdak2 form 1 laki nk chat ngan aku kat fb lgsg x dilayan kcuali azri nazrullah ,


skrg bdak 1H pun aku bantai je chat ngan die ..


pasal trlampau bosan giler ..


-the end of my merepek story-


Monday, July 26, 2010

jangan jangan

assalamualaikum .


ish bosan bosan bosan gile bosan !


tadi nadia termarah haziq .


haziq lak bad mood hari nie .


langsung x happening die hr nie .


klau x , msti sure gadoo pnyer ngan peah . haha xD


rindu laa pulaa nak tgok dorg usik-mengusik nie .


tp oleh sbab due2 cam mood x ok jer , suram laa hr nie .


naseb baek ade fadhlin yg ceriakn sket suasana . hehe :)


*


sedikit info ttang bahasa arab :


1.


nasi dlam bahasa arab ialah al-aruza (الأرز )


nasi yang dibalut oleh daun tu dlam bahasa arab ialah al-aruza maktubah . ( الأرز )


drpd perkataan maktubah ( ) , dibuang mim ( )


jadilah perkataan katubah .


so korang pun edit2 laa ejaan melayunye ,


jadilah KETUPAT =.=


2 .


kalau anda ade kawan bernama safiah


-bkan syafiah tauu , jgan salah eja-


jangan panggil die dgan sebutan S A F I A H


sbb maksudnyee dlam bahasa arab ialah


stupid dlam bahasa inggeris :)


so , tkar kan laa sebutan itu kepada S O F I A H


maksudnye clean dlam bahasa inggeris :)


3.


hotel dlam bahasa arab ialah ( فندق)


dlu masa zaman dlu hotel dipanggil rumah tumpangan .


rmah tumpangan dlu mne cantek2 . sume buruk2 belaka .


so akhirnya istilah funduk (hotel a.k.a rumah tumpangan)


akhirnyee tukar laa jd PONDOK . haha xD


*


gelombang pencarian couple kembali lagi untuk siri kedua !


harap2 x de sape lg nak tduh aku bkan2 lak .


wat saket aty aku je . bla la korang .


aku x kacau hidup korang , korang x yah kacau hidup aku okie ?


get loose ! x(


*


MEMBOSANKAN GILA GILA MEMBOSANKAN !!!!!!!!!!!!


AKU DA NAEK BOSAN LAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!


TAU X APE MAKNA BOSAAAAAAAAAAAANN !!!


TAU KAN?!! SOOOOOOOO , CHEER ME UP !!!!!!!


haha sorry hari nie mood kurang baekk .


bosan gile gile . xtahu kenapa .


hrap2 esk ialah hari yg gembira dan ceria .


-the end of the daily story-





Sunday, July 25, 2010

assalamualaikum .


happy birthday istighfar and fazelina !


may ALLAH bless you on your 14th year :)


istighfar , bapak aku kata


die nak bagi hadiah duet RM300 .


tapi dgan syarat jualkn basikal coklat tu kat die . haha xD


truk btul bapak aku nie xp


fanatik sgat barang coklat . fanatik melampau . lolz =.=


*


emyy !! rindu nak chat ngan kau lahh !!


bile kite ley borak2 smpai malam mcam dlu ?


daa laa teman siber sakai aku tu da putus hubungan .


emy lak asyek x on jea malam2 .


ade budak sorang nihh pulaa , kata nak call mlam nie .


tp puas aku tnggu x call pun .


da trtido r tuh . hehe . call dlam mimpi jela .


-the end of my merepek story-



Friday, July 23, 2010

hari yang bosan

assalamualaikum .


tuan-tuan dan puan-puan


-pdhal yg bce nie pun confirm org x kawen lg-


hari ini hari yang bosan .


tahu mengapa bosan ?


saya pun tak tahu kenapa , macam mana saya nak explain . haha .


*


tadi 2nd time aku ponteng perhimpunan .


-sbnrnye aku x ingt brpe kali aku ponteng-


tlong emy and group die wat keje BI .


pastu menconteng kertas mahjong dgan bnde2 ngarut , haha !


tu la pengisian aku , najiah , amirul , syeerah , emy , farah , mimi dan amelia kat 2 krk 1 .


xde keje ouh !


yela nk trun perhimpunan da lewat setengah jam .


nk bg alasan ape kat cikgu ?


so , baek stay diam2 jea dlam klas . haha .


ttibe alan and da gang dtang minx kerusi .


tp dorg dtang tu mcam pegawai JAIS serbu khalwat nye kes jea !


da 7 orang ngan 1 laki tu khalwat ke nmenye ? gilor ?


*


ms PJ , lpas wat SEGAK , ustazah rohaidal kasi bdak2 maen .


aku , peah , atikah tlong ustazah hias surau .


farah , baizura , tasya , indah bareng2 dlam surau . haha .


dpat pahala gak hias rmah ALLAH nie . hehe .


*


haha tu laa kelentong lagi aku ..


bru kne ugut da cuak giler . haha .


tgok tu dia daa takut daa . daa risau x tentu arah .


jgan risau r bro , aku x kn saketkan aty ko . ^.^


*


happy 16th birthday abang aliff !


smge berjaya di dunia dan di akhirat , insya ALLAH :)


-the end of the daily story-


new playlist

Lirik Stacy AF6 - Jahat


Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah


Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia


Korus
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu


Apa agaknya sudah jadi
Pada ingkar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa


Ulang korus 2X


Jahatnya kamu
Jahatnya kamu


*

-yeah , kau memang jahat :p-



jahat kerna berjaya membuat aku mungkir dengan prinsipku sendiri untuk tidak jatuh hati lagi .


emy je yg faham , korang takkan faham . haha xD



Thursday, July 22, 2010

pening

assalamualaikum .


si anak rapilus nie , drpd wktu rehat smpai laa wktu balek


dan kemungkinan besar trbawa2 mengigau ms tido ,


asyek sebut satu perkataan jea ,


BOTAK !


aku pun xtahu ape speselnye perkataan nie smpai jd zikir harian emy .


but but but yang pastinyaa


die bengang gile tgok abg syafiq PSS tu botakkn rmbutnye style mawi !


haha aku xley bayangkan doe abg syafiq botak xD


emy bengang coz x ley maen ngan rambut die lg .


lolz . xD


*


malam yang diharungi bosan gila2 . tanpa si gemuk itu .


haha xD


serius rindu giler kteorg nye chatting ,


kenal bdak nie sbab tujuan asal nak tau psal alan .


kenal masa bulan feb kott .


mknenye frenship kteorg da lima bulan daa .


tapi lama2 , best laa pulaa sembang ngan bdak nie .


kongsi pengalaman dan latar belakang diri .


tapi kat skola due2 wat muka x knal . haha .


kami teman siber lolz . x lebih dr itu .


tapi tapi


dia mengundur diri dari hidup aku sekarang .


tanpa izin aku . tanpa rela aku .


kehilangan . kepedihan . tanpa kau .


sekarang aku daa xde tempat daa nak merapu merepek meraban .


BOSAN !


tapi apepun insan bernama muhammad aizat bin daud ,


aku doakan kau berjaya dlam hidup kau :)


aku harapkan kau bahagia di dunia dan di akhirat .


jangan lupakan aku yang pernah muncul dalam hidup kau .


teddy bear tu laa satu2nya kenangan kau utk aku .


akan aku ingat sampai bila-bila ,


sebab kau lahh


insan yang banyak tolong aku bangkit dari kekecewaan .


aku minta maaf atas semua salah aku kat kau .


dan aku maafkan semua salah silap kau spanjang kte berkawan .


be happy , bro .


^.^


*


aku percayakan kau tau budak .


sebab aku sayang kau gila-gila .


aku tau kau takkan sakitkan perasaan aku .


teruskan usik-mengusik dpan aku , D dan H


asalkan korang tak tikam belakang aku sudaa .


tapi , jeles laa pulaa .


kau x yah risau . aku akan kawal perasaan aku .


sayang gila-gila kat korang , D dan H


korang laa penguat semangat aku utk terus kekal di jalan ini :)


-the end of the daily story-


Wednesday, July 21, 2010

ego

assalamualaikum .


hari nie baru ternyata yang perempuan pun ego .


contohnya aku . haha .


tapi aku nie , senang marah , senang reda . lolz .


tapi tapi tapi


sekarang aku sedang berusaha untuk laksanakan cadangan emy .


trying soooo hard xD


*


alaaaaaa . esk aku kne kendalikan mesyuarat PRS .


hrap2 esk aku x sakit lg mcam minggu2 lpas .


*ckap jela malas nk dtang


hehe . btul2 saket laa . asyek penat jea . saket kepala . panas badan .


khamis tu daa la stayback dr kul 8 smpai pkul 7 . 11 jam tu dok skola jea . x kluar2 .


khamis laa aku agak homesick ttibe rindu rmah . lolz .


xpe2 , di sekolah ade seseorg yg sentiasa buat aku bahagia ,


walaupun aku x mampu bahagiakan dia :'(


*


masa untuk tidoooooooooo !!!!!!!!!


-the end of the daily story-



Tuesday, July 20, 2010

cemburu dan merajuk

assalamualaikum .


lumrah ke kedua-dua benda alah nie ,


cemburu dan merajuk ?


lepas tuu minta dipujuk xD


sekarang aku merasakan kedua-dua benda di atas .


tapi tapi tapi


yang peliknya bukan aku dipujuk ,


orang laen yang merajuk !


awak , jangan marah yaa ? nanges sayaa tau .


yaa saya agak emosi melihat peristiwa petang tadi tapi


tu semua salah saya , awak tak salah apa-apa .


-eww maen saya awak , gelinyaa :p-


saya minta maaf yaa ? jangan merajuk lagi , saya daa pujuk hamper nak gila ni . haha xD


*


bosan lahh hari ni . xtau kenapa .


xde ape yg best kecuali masa sains , xde cikgu !! yeay !!


suka pulaa tgok peah ngan haziq nie gaduh .


"kau tu gorila !" peah kata .


"nyet ! oooo nyet !" -singkatan bg monyet- haziq pnggil peah .


peah ape lg , mendengus hidung die . haha .


aku pun usik laa syafiah ,


"alaa mule2 panggil nyet , oooo nyet .


lama2 panggil , yang , oooo yang". -singkatan pd sayang-


ape lagi peah , mengamuk . haha . xD


suke pulaa aku mengusik peah nie . lolz .


*


balas laa mesej saya , please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


-the end of the daily story-


Monday, July 19, 2010

haiyoo

assalamualaikum .


haha , mcam pelik jea tgok haziq x pkai songkok hr nie .


rmbut pun laen mcam jea . lolz .


die cter pg td die gado ngan adek die .


bengang sgat2 smpai campak songkok .


relax r bro , istighfar byak2 =.=


*


mata amirul , MENAKUTKAN !


merah menyala menghantui manusia ! xD


mirul nie alergi seafood .


hr tu pulaa die gi makan makaroni goreng ade rasa udang .


pantang dilanggar , habes laa gatal mata .


sian mirul asyek ttup mke dgn songkok jea .


smge cpat smbuh amirul ! :)


*


syeerah kata ,


aqi daa putus ngan ayush ??


more at here


aduhh mengapa yer aqi sia2kn begitu sahaja ?


kecian ayush sdey2 nanges dlam aty :'(


tapi aqi pun , aku dpt rse yg die daa byak berusaha nk selamatkn hubungannye ngan ayush ,


namun apakan daya inilah akhirnyaa .


harap2 aku x berkesudahan begitu . =.=


*


menarik utk dikongsi :)


rmai bufday aku ngan kwan2 aku


jatuh pada hari2 penting dunia dan agama .


9th may - aina syakira - hari ibu


27th august - amin - nuzul al-quran


9th september - hazrie - akhir ramadhan


10th september - aina malik - hari raya aidilfitri


5th november - najiah - deepavali


17th november - haziq hazwan - hari raya aidiladha


sape lg yg bufday die jtuh pd hr2 cuti umum , sila tmbah2 di tag yer :)


*


siapa sangka dgn kacang kuning sepeket kecik 50 sen tuu


aku berjaya wat kau senyum kerana aku wat pertama kali :)


*


aizat ohh aizat ,


lpas izham mengatakan ayat itu pada aku


kau ulang lagi ayat nyaa .


"jangan ganggu aku lagi"


aku tak kesah pun klau kambeng biri-biri tu ckap ,


tp kau ? kau yg selalu temankan aku di alam siber


kau yg selama nie setia dgar aku membebel


kau yg selama nie jd tmpat curahan perasaan aku


pergi begitu sahaja ?


apa salahku , tiba2 kau pergi meninggalkanku ?


aduhh , kenapa nie sume trjadi ?


ntah knper sjak aku acah kau hr tu yg kat skola kau halang aku tgk pakwe aku
(pdhal bkan ade pakwe pun .. acah je kat die)


kau mcam .. mrah .. merajuk .. pastu skrg .. x nk kwan ngan aku lg ..


sdeyh .. ko tahu x ?! KAU X TAHU !!!!!


orang yg selama nie jd pautan aku utk trus berdiri tanpa cinta razlan


orang yg selama nie tlong aku utk bangun dari kegagalan


bila aku berjaya .. dan nk kongsi kejayaan ngan kau


tibe2 kau pergi mcam tu jea ?!!!!


apa semua nie hah ? knpe kau buat aku mcam nie ...


KENAPA ??!!! HAAA ??!


nk nanges jea bile tlis post nie .. tp .. knper haa .. kau pergi ..


hmmmmmmmm .. biarlaa ..


-the end of the daily story-


Sunday, July 18, 2010

angau

i love you .


i miss you .


i need you .


i don't wanna lose you .


but ,


how can i make you happy ?


maybe its


i don't really happy with my classmates .


but with my besties in 2 krk 1 , as emy said ,


with my new personalty , i looked happier than my old personality .


now you realized me that


i have to be happy in my class . my own class .


i'll try my best dear . FOR YOU :)


even its hard for me to be happy in my class than being happy with my 2 krk 1 besties ,


i believe i can do it .


with your help .


fadhlin , syafiah , hazrie , atikah , haziq ,


help me to build a wonderful life at 2 kaa :)


*


carta besties aku :)


1 . nur emy helwina binti rapilus


2. muhammad haziq hazwan bin hishamudin


3. syafiah diyanah binti azahar


4. fadhlin mastura binti on


5. muhammad hazrie bin saharuddin


6. nur najiah binti azli


7. atikah binti muhammad sidik


8. nur fatihah binti m. isa


9. muhammad amirul asyraf bin rahmat


10. nurul ainaa binti mainor


*tertakluk kepada perubahan semasa :)



Friday, July 16, 2010

fuhhh

assalamualaikum .


*


"bye , assalamualaikum ."


"waalaikumussalam ."


ttibe bru nk tkan butang henfon nk ttup talian ,


"syakira ! ko ckap ngan sape ? abah panggil tuu !"


suara mak aku !


rpe2nye mak aku dgar scara terperinci perbualan henfon aku td !


naseb baek laa x terlepas bnde yg x patut dilepas . haha .


*


hmm tgah mood nak mengutuk nie ,


oyt amin ! -terang2 aku ckap nme ko-


ko pehal ahh nak memburukkn kelas korg ?


aku mengaku aku mmg x ngam daa dgn suasana 2 kaa skrg .


tp xde la aku smpai nk ngutuk klas 2 kaa kat bdak2 klas laen .


kata bdak klas 2 kaa tu bengong ,


abeh ko tu pandai bijaksana sgat laa ?


ko pun 2 kaa jgak , lbih bengong !


ok . fine . u don't like us , u get out !


*


lalala .. bahagia .. gembira .. ceria ..


-the end of the daily story-


Thursday, July 15, 2010

i'm sorry

assalamualaikum .


*


saya cemburu .
bila awak mengusik D .
bila awak gado-gado dengan N .
bila awak bersembang dengan S .


dan bila ...
orang gosip D dan S suka awak .
hancur hati saya .


tidakkkk !
mengapa kebahagiaan yang aku kecapi
mesti berada atas penderitaan orang lain !
saya harap .. gosip itu .. hanya tinggal gosip .
takkan bertukar menjadi nyata .


*


td ms aku nk simpan tiang gol bola jaring


tiang tu pulaa wat hal gi tumbang kne kpale aku ,


nseb baek aireen tlong , thnkx :)


mule2 juz saket luaran jer .


lpas tu gi rmah fireen jap nk amek barang PRS .


kat situ pulaa aku pening kepala sgat !


tp aku kuat jugaa nk dtang skola .


sbb sesuatu . haha xD


*


td gi rmah fireen ngan sarah dan wan .


alhamdulillah die okey saje .


cume lg 3 minggu die dtang skola .


td fireen tnjuk x ray tngan die .


besi tu mcam stapler jer . hehe .


td mak die msk pasta , sdap !


cpat2 dtang skola ye fireen =.=


*


heyy you kambeng biri-biri !


lu pikir lu bgus sgat laa .


wa pun x nak kacau idup lu laa . blah laa .


*


kerja sekolahku banyak !


-the end of the daily story-


Wednesday, July 14, 2010

tertekan dan ditekan

assalamualaikum .


hari nie , aku rse agak pelik .


ms senja td , aku rse nafas aku mcm x teratur , x betul .


lpas tu pulaa , ade rasa sakit sket kat dada ble brnafas .


dr . fadhilah kamsah kata klau kte bernafas then sakit ,


tu tndenye kte stress . haha xD


*


i'm sorry for hurting your feelings .


i'm sorry for making you sad .


i'm sorry for breaking your heart .


i'm sorry for everything .


do forgive me and accept me as i am .


don't ever leave me :'(


*


hari ini sangat memenatkan membengangkan membosankan !


aku ingt lg ms amek report card hr tu ,


ustzh shakimaz kata aku selalu penat .


yola . keje skola byak . nk chatting smpai lewat mlam . haha xD


*


oit firdaus fathillah !


please , jgan laa paksa aku nk mengorbankan salah satunya sama ada


kawan aku dan prinsip aku .


prinsip aku akn tergadai klau aku menyebelahi kawan .


tapi kawan aku akan kecewa klau aku ikut prinsip .


please daus , don't force me to sacrifice again !


sudah2 laa tu . please yaa ? jgan laa biarkan aku dlam dilema lagi .


-the end of the daily story-


Tuesday, July 13, 2010

kantoi

assalamualaikum .


rahsia terbesar seluruh alam aku daa diketahui !


mujurlaa x merebak lagii . huhu .


tp suatu hr nnt msti ia akn sampai ke telinga bdak2 krk . :I


*


haha aizat ohh aizat .


sket lg die nk kne penalti sebab ponteng kelas .


nyaris jgak kne gantung skola .


tu laa pengajaran untuk kau , jgn ponteng ms cikgu ali . lolz :p


*


kenapa lak aizat tuu mcam xde mood jea bila ckap psl izham ?


and and


aisyah sndr mengaku yg razlan da jauh berubah !


dlu ms drjh 6 , die tu pemalu . baek .


and aku pun rse bnde yg sme ms form 1 .


tp form 2 , masya ALLAH ! transformers pun kalah !


mmg berubah 180 darjah !


aku rse x bertuah doe ainaa mainor dpat die time nie .


asl laa ainaa x kapel ngan die time form 1 ? msti bezz .


aku rse kn , skrg form 2 , rmai daa berubah .


dan suasana pun daa totally tak mcam dlu .


tp best lagi form 1 . kenangan terindah bersama . hmm .


kalau lahh 'dia' wujud dlm hidup aku masa form 1 :(


msti lagi bezz . haha .


aku rse msti alan bce nie . sbb blog ainaa ade link blog aku .


hmm . ko da jauh berubah . semua orang kata camtu . bkn aku sorg .


ok laa . bateri laptop aku nie da nk kong . salam .


-the end of the daily story-



Sunday, July 11, 2010

week ends

assalamualaikum .


tadi jalan2 gi kay elle ,


trjumpe darjah lima nye guru kelas ! :)


her name is puan raja zaidah :)


sbnrnye x cam mke die sbb die x pkai cermin mata .


tp bile jmpe , tergamam xtau nk ckap pe . haha .


trlalu happy sgat , hihi ^.^


*


haa ? forever ? impossible ! :O


why why why ?


but , even without internet , i still need you :'(


-the end of week-


Friday, July 9, 2010

hari ini hari jumaat

assalamualaikum .


hari ini hari jumaat .


aku amek report card .


mule2 aku dtang skola hampir2 lewat .


naseb baek dpat msuk barisan .


kemudian emy , haziq , izham , tasya pun lewat jugaa . didenda .


tapi yang sangat bagus .


anak ismail tu boleh lagi wat muke selamba masuk barisan kelas .


walaupun diarahkan pengawas utk masuk ke barisan lewat .


lawak doe tgok . selamba je .


akhernya digertak bru die msuk barisan lewat .


*


tahniah !


-mcm mnang peraduan lak-


ainaa + alan = happy sweet couple !


bahagia btul tgok korg bahagia ^.^


*


yeah result aku straight A !


lpas nie mak ayah aku x ley nak kate ape daa . haha .


yela sblum nie dorg asyek kata ,


klau result turun , laptop ditarek balek !


tp skrang , no worries yeah ! ^.^


daa laa sambung , anak mainor a.k.a alan lover nak gne notebook nie :)



Thursday, July 8, 2010

ohh anak mainor sayang

assalamualaikum .


*


to nurul ainaa binti mainor ,


seeing you happy with razlan , makes me happy .


seeing razlan smile because of you , makes me smile .


don't ever break your chain with him .


don't ever break his feelings .


i hope you stay forever with him .


i hope you happy forever with him .


ainaa ,


jika kau merasa kau bahagia di atas penderitaan orang lain ,


kau salah .


dia , razlan ,


bukan lagi yang menawan hatiku lagi .


dia telah jauh pergi .


jangan pernah lagi merasa bersalah denganku ,


kerna ku juga sudah punya pengganti .


*


oh no oh no oh no !


esok ade majlis temu mesra + amek report card !


habeslaa rahsia ku terbongkar :S


yela mak aku msti citer bnde2 yg x baek psl aku .


malu doe . malu malu malu . :S


*


tadi cikgu Z suruh aku gi kelas 'A' nak panggil seseorang .


kat kelas 'A' tuu , cikgu H mengajar .


aku pun ketuk pintu , tuk tuk tuk !


cikgu H pun sahut , "ada apa aina ?"


aku pun cakap ,


"assalamualaikum cikgu . nak panggil N ."


cikgu H pun pelik .


"N bukan kelas nie laa ."


dalam aty aku cakap , alamak salah kelas laa pulaa !


aku tnye la cikgu H tu ,


"N kelas mana cikgu ?" -dgn muka cuak-


dengan selambanya cikgu H jawab ,


"die kelas 'B' (kelas 'B' ialah kelas paling hujung dalam satu tingkatan) ."


"ala kelas 'B' , kelas yang tak pandai tuu !"


when i heard the red-coloured words ,


i was like a #$@#%$%&^*()(*&^%$@


sampai aty cikgu H ckap mcam tu ?!


pertama kali seumur hidup aku


aku dgar seorang pendidik memperlekehkan anak2 murid nye !


yang bdak2 klas 'A' tu ape lg , ade yg gelak laa . 'lawak' laa katekan .


aku pun mke mcam 'he .. he .."


sbnrnye aku pun xtau muke aku cmner wktu tu .


aku pun kata , "terima kasih cikgu ."


sambil jalan ke kelas 'B' nak pnggil N ,


aty aku pun menyumpah-nyumpah .


"ish kalau aku bdak kelas 'B' , da lme aku cili jea mulut cikgu H tuu .


patut laa anak die mulut celupar nak mamposs ,


rpe2nye mak die pun sama species .."


sorry laa agak mengutuk sket , tp btul2 terkejut gilaa :O


*


ekk eley kau K ! pehal ko nak sebok hal orang ?


biar laa ainaa kapel ngan razlan !


yg ko penat2kn diri ko mesej sume org yg dorang kapel tu pahal ?


aku tauu laa , dulu kau tackle ainaa x dpat .


tp daa ade girlfie bru , jaga jela girlfie baru kau tuu !


x yah nak sebok2 jaga dalam seluar orang !


pi bla la kau ! hrp je ustazah kalsom ingt kau alem .


rpe2nye ade udang di sebalik mi . haha .


-the end of the daily story-



Wednesday, July 7, 2010

today was like a #@#$%^&*&

assalamualaikum .


the title is just a symbol , not more than that okayy ?


*


my friend my friend ,


why are you angry with me ?


tell me , i wanna know my wrong-doing towards you .


but you never tell me what and why .


don't be egoist , friend . ^.^


*


hari ini cikgu roslan kata


"aina , kamu nie daa byk berubah laa ."


and i was like , "haa ?" :O


pelik bin ajaib bin hairan bin terpinga-pinga .


4 keturunan tu . haha .


then i asked , "dr segi ape ?"


then cikgu roslan kata ,


"dulu kamu aktif sangat ... skrg da kurang .."


"kamu ada masalah ke ?"


-haa ? memang pun .. haha :D- (dlam aty)


cikgu roslan usik pulaa !


"ooo ni msti psl brcinta nie ekk .. keliru nk pilih mne satu .. ke brgaduh dgn bf ? "


bla bla bla cikgu merapu merepek meraban ..


-cikgu nie kn .. mcm tau2 je .- (dlam aty)


aku pun jawab ,


"ye mmg sy ade mslh , tp bkn psl tu !"


cikgu roslan ,


"ooo okey okey bkan pasal tu .. habes tu psl ape ?"


aku jwab ,


"ade laa . shh . rahsia , haha "


cikgu roslan agak kehampaan sbb x dpt korek rahsia aku , haha ^.^


then cikgu roslan pun berlagak mcm kauselor ,


"kamu nie .. kalau ade masalah .. x boleh pendam .. kne citer ..


tapi apepun , hrp aina brsabar ekk .."


dan beberapa lagi nasihat free diberi ^.^


thankx cikgu roslan ! =.=


di sebalik kisah ini :)


ramai kata aku da berubah .


emy . cikgu ali . amin . dan laen2 .


semua nye kerana engkau , anak ghazali . hmm .


-the end of the daily story-


Monday, July 5, 2010

silly story

assalamualaikum .


don't ask me for my results .


nanti dikata bangga diri lak . haha =.=


*


today , my guru penolong kanan hal ehwal murid , en hameed


will leave this school to continue his study in PhD .


a very sad moment for teachers .


*


slps kemunculan muzammil dgn rambut botak nyaa ,


kini alan pulaa muncul dgn rambut stylo nya !


haha lawa laa rmbut bru die tu . =.=


msti cara terbaru nak pikat ainaa mainor kn . haha .


*


ohh my sheep ! asl pekse dpat no 30 ?


klau kau dpat no last kan bagus . haha =.=


*


this night i chatted with syafireen .


she's okayy , but


she said that now she's an iron lady .


that operation needed to insert iron in her hand .


get well quickly soon fiween :)


-the end of the daily story-



Sunday, July 4, 2010

a night to remember

assalamualaikum .


"your are the best friend i have now...tq for all syakira...."


welcome , my new bestie :)


-nak nanges bile bce nie :'(-


thanks for appreciating me in your life . =.=

Saturday, July 3, 2010

maybe this is my fate ? thursday and friday story

assalamualaikum .


----------


thursday's story


i watched semi final and final football match .


during semi final , 2c vs 2 krk 2


saket aty tol tgk 2 krk 2 maen !


ade ke snang2 2c ley goal sbb 2 krk 2 x jge !!


naseb baek org yg jd goalkeeper tu bkn aizat ,


klau aizat , da lame aku lenyek die kat situ gak ! haha =.=


then 2c mnang 2-1 .


2c kne lwan 2 krk 1 for final match .


ble dorg maen , bdak2 2 krk 1 tu mcm pnat jea .


plus both D (danial hidzam shah and daniel ramlan)


saket kaki sbb ape ntah . trjatuh .


akhernyaa beberapa ketika kemudian oleh kerana saingan sengit


xde sape nak jaringkan goal


ckgu ali sruh wat penalti .


tup tup penalti 2c mnang ! adusshh !!


xpe la bile2 nnt ley cbe lg :)


anggap ini sbg pengalaman .


----------


friday's story


yeah i got 2nd in reciting poem competition !


alhamdulillah :)


najiah got 1st in singing patriotic song . congratss -.-


*


during PJK , maen futsal . boleh laa . seri 1 sama ngan pasukan laen .


pnat laa maen futsal ! brbau bdan aku +.+


----------


"you" in below diary ,


refers to someone that only emy and najiah know .


=.=


last thursday my internet burned out ,


so i used MySpace Mobile and ask you ,


"wey , ko mrh aku ke ?"


i waited a reply from you but you didn't online yet .


yesterday before PJK , i accompanied emy to 2 krk 1 ,


then i said to farah , "i wanna put my bag in my class first ."


she nodded her head .


then when i pass your class ,


i saw you on the way to get out from your class using front door .


(kau nak g makmal sains)


when you saw me ,


yet you turned backwards and used back door to get out !!!


why are you doing this to me , my sheep ?!!


why are you avoiding me ?


or ..


you know my biggest secret that emy and najiah knows ?


then last night i opened Mobile MySpace ,


you approved my comment but you didn't even reply it !


then i send again another comment ,


"asl ko mrh aku ?"


and today when my internet is okay again ,


the same thing happen !


comment approved but no reply !


you , the person i referred to ,


why are you torturing me like this ?


left me without any notice !!


answer me , answer me please !! i beg you !!


okay , i think and i believe that you know that


i have feelings towards you .


i just wanna ask you ,


are you angry with it ?


why are you angry with it ?


or do you think that i wanna take you from the letter F girl ?


even once in my heart , i never think that you will reply my feelings !


because i knew that in your heart is just her !


i chatted with you just to know who are you and your life , not more than that !


forgive me , you .


i'm just a mess in your life :'(


akhirnya ku terpaksa mengundur diri dari hidupmu
walaupun ku tak mampu dan tak mahu ..


-the end of my merepek story-



.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.