hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Saturday, January 29, 2011

saya bangga menjadi satrian :D

assalamualaikum .

bagos kan aq ? nme program merentas desa . org laen lari . aq jln je smpai skola xD .

serius weyh . aq lari nth brpe minit je . 5 minit pun x smpai agknye .

baki sejam lagi , aq jln je . haha xD .

sbnrnye nk tnggu kambeng biri2 . tp dye lmbt sgat r . aq smpai skola 10 minit bru dye smpai .

ohh , jgn lpe ! pnghargaan kpd emy + ainaa . sbb mereka tmn saya spnjg prjlanan .

najiah ? xde pnghargaan . sbb dye tnggalkn aq dr awl2 lg . ciss . haha xD .

x pnat pun . sbb x lari . mmg lah xD .

*

kawan chatting saya !

sory td trlastik ko .

aq nk lastik aizat . tp kne kat ko lak . haha xD .

trpndg2 anak ismail nie cri spe yg lastik dye .

x smpat nk ckap sory kat skola td . so aq ckap kat blog je r . haha xD .

izham haidhar , padan mukeeeeee sorrrrrrrrrrryy xD

*

sebut KUAT-KUAT satria dapat nombor berapa ?

SATUUUUUUUUUUUUU xD .

go , go , satria ! go ... SATRIA !

jgn jelez okayh ?

(pdhal x sumbang mata utk rmah pun , haha xD)

*

td , aq rse aq nmpak nazmi . abg zaki . kat skola .

serius . aq x salah org . tu nazmi .

tp , mcm mne nazmi boleyh ade kat sini ?

zaki kata , dye dgn kwn2 dye kat alamanda .

tp aq yakin aq x salah org . tu dia !




amin azman , jgn memfitnah okeyh ? satria x maen r rasuah2 nie xD


Friday, January 28, 2011

assalamualaikum .

tensyen aq tusyen dgan kamal smlm .

da la aq saket kpale . dgr dye gelak wat aq sakit jiwa . 2 x sakit . haha xD

tapi nanti kau da pndah smk taman jasmin nnt x gempak r kat tusyen .

sbb yg wat kan tusyen hidup , gad02 aq ngan kau lah . haha !

klau aq je yg nk cri gad0 tp org laen x nk gad0 , bosan lah .

sbb yg nk gad0 ngan aq , kau je lah . haha !

org laen sume bajet tak0t je ngan aq . kau je yg penak0t berani kn ? xD

papep0n , gudluck yeah kat sk0la bru ! n' tusyen bru juga !

jgn lpekn farah yerr xD .

*

cik tika oh cik tika !

baru kau tahu ye !

walaupun muke dye sekiut kambeng biri2 ,

tapi sekali dye mengembek ,

mcam suara cekgu adanan . haha !

garau gilerr !

haih , bilalah giliran aq nk dgar suara dye !

btw , aq tau IC dye !!!!!!

dye laher kat kl rpenye . negeri kelahiran aq . wahhhh !

mcm mne aq tau ? urusan k0 ke ? x prlu tau kn ?

dan aq tau di mana rumah lama dye !

nk tau ? x nk bgtau pun . haha xD .

bagus betul teknologi nie . menyenangkan id0p aq xD .

cme , rmah dye je aq x tau . pdhal tu yg dye cabar aq .

smlam aq suruh _ tnye ,

"x teg0r kirana bliss ke ?"

tau dye jwb ape ?

"ntah .. xtau ?"

sengal giler !

*

misi esok : mengejar kambeng biri-biri sampai jumpa !


you never know dear , how much i love you <3


Wednesday, January 26, 2011

sengal-sengal tulang :D

assalamualaikum .

"takkan berhenti berlari wujudkan mimpi
terus berlari agar hidup ini bererti"

teruskan berlari aina ! jgn hentikan langkah laju anda !

dan ..

"hey , tu dia ! dye yg pkai baju warna _ , pegang songkok !"

"jom lari !" najiah pun lari .

akhernye , aq dpt kejar kau kat sempadan sek 5 dan 6 bndr rinching .

melalui petunjuk terang iaitu kawan kau , aq dpt jmpe n' kjar kau . n' potong kau juga xD .

blkg aq ialah haza nazri .

"weyh , tu tesco . jom aq belanja minum !"

aq dgar je dye ckap cmtu (pdhal bkn btul pun xD)

"ehh , nak ! aq pun nak juga !"

"gi 7E lah ! minum air slurpee !"

aq dgn najiah jadi tukang menyampuk .

tp .. errgghh . kau x mau nk ckap pun . tensyen aq nk dgr suara kau .

"tu lah aq kata aina , dye tu x mau ckap pnye !"

kata2 najiah tu msih berdesing kat telinga aq .

"alan !"

semangat budak ini lari xD .

"belanja lah air ! cam wktu kte form 1 dlu !"

bile najiah ckap cmtu kat alan , aq tg0k sekeliling .

bru sikit meninggalkan rumah pangsa .

wahh !

di tempat yang sama (rumah pangsa) ,

pada waktu yang sama ( pengenalan trek merentas desa) ,

dengan permintaan yang sama (belanja air) ,

dan orang yang sama (aq , najiah , alan)

tapi tahun berbeza ! (2009 n' 2011)

inikah petanda mulanye kenangan form 1 semula ?

tiba2 ..

ehh ! kau ada kat belakang aq !

aizat lak bersemangat nak lari ! xD .

masa tu kat pondok TNB dah . da nk sampai dah tuh .

tg0k2 , najiah dah pecut sebab dye nye monster tu potong dye .

bengang ah dye . haha ! xD

aq pun terpinga2 bila masa dye ade kat situ .

then aq tg0k alan nak lari .

aq malas nk jalan dgn kau . sbb nnt kau syak ntah ape lak .

so , aq lari lah dgn alan . smpai dpn skola .

aq dgn najiah gi kantin .

sampai2 kantin je , kne marah dgn nazri n' radzi .

"nie apa nie , tinggalkan kawan sorg2 kat blkg !"

"apalah pnye kwn . snggup tnggalkn kwn dye sorg2 ."

ohh ! nurul ainaa mainor !

waktu tgah jlan , aq pikir dye ik0t aq ngan najiah . rpe2nye dye x larat n' dye brhenti .

so , aq ngan najiah pecut jela terpaksa tnggalkan dye .

sory ainaa sayang . haha !

tp ainaa smpai 5 minit lpas aq ngan najiah . x lah tertinggal sgat .

kcoh je nazri ngan radzi nie . tau lah caring psal ainaa . haha ! xD .

wahh , penat owh . najiah blnje air revive . thnkx gedik ! xD .

kau , kau memang lah sengal . bila takde aq berjela2 ckap . bile ade aq diam cam laki sejati .

hish wat aq tensyen je . haha !




suaramu menyentuh kalbu , pada waktu tiada jemu <3


Tuesday, January 25, 2011

i am officially a PMR candidates

assalamualaikum .

tajuk cam bagak speaking enn , tgok2 post dlm bm . haha xD .

calon2 PMR sume !

hr nie klas 3 KAA , 3 KRK 1 , 3 KRK 2 , 3 H , 3G dgn 3F

dgn rasminye ialah calon PMR 2011 .

td lpas berebut tg0k IC kwn2 ,

daftar kat tapak perhimpunan .

aq d0k sebaris melintang straight don't belok2 dgn kambeng biri2 !

usha dye je lbeyh aq nie . haha !

tp ssah owh nk dgar suara dye . pelan bebenor .

bak kata alan "bercakap tanpa suara" xD

so , aq amek subjek ?

wajib :- BM , BI , Maths , Science , Sejarah , Geografi

pilihan :- Pendidikan Islam , KH - ERT , Bahasa Arab

aq target 9A PMR . anda pula ?

anyway , semoga anda mencapai target yang diimpikan !

*

haziq hazwan n' faiz tgh cbe nk jd pngawas PSS .

waahh ! bag0s lah .

keje bet0l2 yeah budakk !

nnt dpt jwtn . hehe .

*

tadi zaid 3C tu panggil aq . "aina !"

aq pun , "yerr zaid ?"

dye tnye aq , zaki pindah putrajaya ke .

almaklumlah aq nie pekak smpai 3 kali dye ulang statement tu . ksian dye . haha xD .

haa tu lah kau , salah dgar dah pdn mke . haha xD

hari nie budak zaki nie practice kat skola bru dye tu utk wakil sekolah badminton .

wahh ! teruskan langkah anda utk mencapai impian anda .

semoga berjaya kawankuuuu =D

*

ehh ? pelik nyer !

kau dan dia tak balek sama2 hr nie ?

cam ade yg x kne je ?

(ko nie aina , curious sgtla , biar jela diorg)




saya harap anda perasan kehadiran saya dalam hidup anda ^_^


Monday, January 24, 2011

impian aku

assalamualaikum .

1) masok syurga !

2) dpt straight A dlam PMR dan SPM .

3) nak kawen dgan kambeng biri-biri saya ! ciss merepek sudaa !

4) nak keje sbg wartawan penyiaran cam majalah 3 n' yg sewaktu dgnnye .

5) nk amek course komunikasi kat U .

6) nak tules novel tentang tingkatan 1-3 di SMKBR !
p/s : nanti beli tau !

7) nak beli rumah semi D dua tingkat ade 5 bilik , bilik study , surau mini , pondok kecik n' kolam ikan mini !
p/s : pokai laa duet kambeng biri2 lepas nie xD

8) nak kuasai bahasa inggeris dan bahasa arab dgn baek .

9) bile besar nanti , nak jumpe balek kwn2 aq kat SMKBR ! janji ehh !

10) keluarga kecik tapi bahagia selama lama lama lama lamanya !




berdoa kepada ALLAH agar semua impian ini akan jadi kenyataan ! :D


Sunday, January 23, 2011

saat yang saya tunggu

assalamualaikum .

satu notification menyinggah di fesbuk aq .

and ..

noti itu menandakan

saat yang aq tnggu tu da tiber !

kami online secara serentak !

apa lagi , goreng2 lerr , haha xD .

yes , awak , kambeng biri2 saya !

saya tak tahulah . saya rasa macam nak putus asa .

tapi saya dah janji dgn diri saya , saya takkan sekali-kali mengalah .

errgghh . bilalah awak nak nampak saya nie kawan awak ?

saya cuma kawan chatting anda . dgn nama kirana bliss .

sedangkn anda x prnh tau nme sebenar saya dan wajah saya .

oleh itu , saya cabar anda tegur saya di sekolah .

harap anda sudi sahut cabaran saya !

wahh ! bnyak yer kite sembang !

mcm bulan jun ta0n lepas lak . haha !

ckap psl abg ko , psl ainaa mainor , psl aina syakira (aq ler tu)

aq lega sgat2 yg ko kata yg ko x anti dgn aina syakira .

dan aq berjaya fahamkan kat ko

yg aq , kirana bliss dan aina syakira ialah org yg sama !

hah , x sia2 ! akhernya kau faham juga .

segala penat lelah jerih payah aq membungakan hasil .

dan aq hrp , aq boleh pergi lebih ja0h lagii . harap sgat2 !

-the end of the happy weekend-


saat itu akhirnya terulang lagi !


Saturday, January 22, 2011

ikrarrrrrr

assalamualaikum .

maka kedengaranlah rungutan bdak2 krk dan kaa pagi2 pekak .

"alaa , org hr sabtu la sdap nk tdo , nie kne bgn awl lakk ,"

antara yg menuturkan dialog nie , aq lah . haha xD .

bangun k0l 6.30 , mandi bla bla bla , siap g skola k0l 7 .

pastu kne dgr ceramah + ucapan pengetua .

boleh lah ceramah dye .

yg ucapan pengetua lak ,

banyaaaaaakk program pengetua wat t0k skola .

atikah excited lak ade program 'perkampungan ilmu' .

aq excited klau gab0ng dgn klas dye jela . haha xD .

dye sgat mempengaruhi mood aq .

klau aq jmpe dye , baek la mood aq . klau x , habes la korg mengadap mke garang aq xD .

then , bce ikrar ! diketuai oleh danial ramlan a.k.a danial babun (danial pintu dlam arab xD)

then , habes lah . haha ! bkn aq nk sgt cter psl bnde nie pun .

sje je t0k memanjang p0st nie . haha !

*

zaki oh zaki !

weyh , aq nk gmbr rmah bru ko kat bandar sendayan !

tanpa pagar juga ya ? haha ! cam kat putrajaya saja .

padahal kat seremban owh ! xD

dr msej ko , aq dgar ko cam seronok je kat putrajaya .

da lpe da tu najmie dgan izham . haha xD .

jgn risau r weyh . najmie dgan izham baek2 sajer .

hah ? ape dye ?

ko nk dtg bndr rinching lpas pmr ?

bagak r .. lmbat owh !

hmm xpelah . relaku menunggumu . cehhh !

jgn salah faham . aq cme rela tunggu kambeng biri2 aq je . ko aq x heran !

ehh bkan mksud aq cmtu . tp aq utamakan dye drpd ko . haha xD .

wahh ! kepulangan kau sementara ke bndr rinching nnt bkn dgn tangan k0s0ng !

tp ade isi pada tangan kau !

isi yg berharga RM25.00 !

mahal owh ! aq teka baju , salah .

teka buku , salah . teka beg , salah .

apa lagi yg aq nk teka hadiah yg ko akn bg kat aq 10 bulan lg xD .

weyh ! aq curious nk tau ape yg ko akn bwakan t0k aq !

sabar jelah tnggu 10 bulan lg . aq excited giler nie .

penantian itu satu penyeksaan weyh ! aarrgghh ! xD .

papepun muhammad zaki bin ramli , saya tunggu kehadiran anda !

bawa najmie dan izham sekali ye ! haha xD .


saya menunggu anda bertiga di depan rumah saya 10 bulan lagi !


survey n' contest !


assalamualaikum .

perhatian sume , nie fesbuk yg saya tag !

terdapat di wall fb anda = )











sebab saya tag ?

anda diwajibkan menyertai survey !

maksudnyer ?

saya bersukarela utk meminta pendapat org laen ttg anda !

aq prnh wat bnde alah nie ms form 1 .

and aq wat siri 2 wktu form 3 !

tentu dlam mse 2 ta0n nie , sume da brubah kan ?

papepun , kite tengok nanti !

okay anyway , anda yg saya tag nie diminta utk hntr mesej fb pada saya dan sertakan :

1) pilih salah seorang antara 10 nama di atas .

2) pilih seseorang (selain dari 10 nama di atas) untuk saya mewawancara org yg anda pilih tadi .

p/s : org yg no 2 tadi tuh , pilih antara budak2 kelas :
3 kaa , 3 krk 1 , 3 krk 2 , 3 hikmah dgn 3 gigih sahaja !

tak paham ?

contoh :

1)ainaa pilih najiah ( najiah ada dalam senarai 10 org di atas)

2) ainaa juga pilih hakimi (hakimi tak ada dlm 10 org di atas n' dye kelas 3 krk 1)

3) aq akn tnye pndpt hakimi psl najiah . faham ?

4) utk ainaa , org laen yg akn pilihkn tok dye nnt . okayh ?

tolong cepat hantar ehh .

sy bg tempoh seminggu sahaja sehingga 29 jan 2011 .

pape hal , wall to wall di facebook atau jerit di sini !

*

CONTEST !

adakah anda betul-betul mengenali saya ?

heheh xD

sertai contest nie dan anda akan berpeluang :

1) ditaja kredit sebanyak rm10 (ko pkir aq kaye ke smpai nk bg rm100)
p/s : terhad kepada pelanggan maxis/hotlink sahaja ! naseb dpt pemenang celcom , saya usahakan . tp lmbat ahh xD .

2) mendapat hadiah hari lahir surprise dari saya !
p/s : dah menang tu nnti bagi la tarikh lahir ekk , haha xD

hadiah tempat pertama satu sahaja : kredit tadi lahh .

hadiah tempat kedua dan ketiga : hadiah hari lahir !

ade 3 pemenang sahaja tau !

so , kalau nak , sertailah sekarang !

tapi nak sertai ade syarat-syaratnye !

TERMA DAN SYARAT

1) terbuka kepada lelaki dan perempuan KECUALI 10 nama kat atas td tuh . dorg kn kwn baek aq so mana aci d0rg msok msti d0rg mnang . ehh aci kat india lahh haha xD .

2) hanya terbuka untuk pelajar kelas 3 kaa , 3 krk 1 , 3 krk 2 , 3 hikmah dan 3 gigih !

3) tarikh tutup penyertaan ialah 29 jan 2011 .

4) pemenang akan diumumkan pada 1 4 mac 2011 .

5) nak sertai contest nie , soalan hanya boleh didapati dari saya sendiri melalui mesej fb .

cara2nya ?

a. pastikan anda dan saya online facebook serentak .
p/s : klau nk senang , online dlm lingkungan pukul 4.30 hingga 6.00 petang isnin-khamis .
jumaat kul 1.00 hingga 2.00 petang .

b. hantar dulu mesej di facebook pada saya dan sertakan :
nama :
kelas :

c. saya akan balas mesej anda itu beserta dengan soalan . saya beri masa 15 minit sahaja untuk menjawab . lebih 15 minit , penyertaan batal !

d. saya rahsiakan soalan sebab nak bagi adil . tak aci lah kalau soalan da diberi awal2 k0rang da cri jwpn . tgk tu aina . minat sgt kat aci kat india tuh haha xD .

jangan tunggu lagi ! sertailah sekarang !



cepat2 bkn selalu saya wat contest nie . haha !


Wednesday, January 19, 2011

terkezuutt ?

assalamualaikum .

oh wow ! suara anda 'BAGUS' sekali !

sekali je . bkn byak kali .

so , jgn nk perasan hebadd okayh ??

tak sedar ke , semua orang anti dengan anda ?

termasuk kwn dlm geng anda . tak percaya ?

cermin lah peribadi anda .

bajet , perasan bagus , bangga diri .

wow . 3 B ehh . HAHA ! xD

*

aduhh ! sabtu nieyh , ade perjumpaan KAA + KRK laa pulaa !

bace ikrar pulaa . bla bla bla .

*

"weyh , kau tau tak , dye pernah suka kat ko ."

aaaaa ? terkejut BESAR punyer nurul ainaa binti mainor dgr kenyataan nie !!

" ko ? ko lah ?" ainaa cuba melempelak .

"tak , bkn aq . ko ."

aq siap tnjuk lg kat dye tanda bahawasanya aq yakin dgn kata2 aq .

"dye dlu ingt aq tu ko ."

terjeda ainaa seketika .

"semua murid diminta beratur !" pengumuman ckgu junaini hntikan perbualan kteorg kat situ .

-the end of the daily story-


akhirnya , rahsia lama anda terbongkar !


Tuesday, January 18, 2011

alkisah

assalamualaikum .

alkisah ..

maka tersebutlah riwayat hang tuah hang jebat hang kasturi hang gila hang nak pi mana ..

terdapatlah seorang anak kerdil berkelana di tengah hutan belantara sendirian .

adapun nama anak kerdil itu muhammad zaki bin ramli .

sedang dia berkelana di hutan belantara ,

syahadan maka terlihatlah dia seorang anak dara sejati duduk termenung mengenang nasibnya .

kehairananlah zaki melihat anak dara sejati itu bersendirian ,

dan bertambah-tambahlah hairan kerana anak dara sejati itu ialah teman baiknya .

adapun teman baiknya itu aina syakira namanya .

(sesat lak nama aq kat sni xD)

tiba-tiba entah dari mana datanglah putera idaman aina syakira seraya menegurnya ,

"ai duduk sorang ker .. nak saya teman x .."

(dr td bhse klasik ttibe tkar bhse moden xD)

belum sempat aina syakira menutur balasan buat jejaka idamannya ..

..

..

..

berehat seketika bersama kit-kat xD .

p/s : ini bukan rekaan , ini betul2 ,

tiada kaitan dgn yg masih hidup ataupun yg telah meninggal dunia .

*

hari ini bertambahlah bilangan bdak laki 3 KAA .

nmenye syakir . klau dye perempuan nmenye syakirah .

(apa kaitannya ? haha xD)

tapi almalangnya bak kata aq pada wan ,

"klau hensem xpe jgak .. !"

haha x baek ngutuk owh !

papepun , aq x pduli . aq cme pduli pd kambeng biri2 aq je . haha xD .

*

dah habes makan kit-kat ? teruskan bersama kami !

..

..

..

pap !

hah ? apa yg telah berlaku ?

zaki cuba membuka mata meskipun berat .

dia ralit memerhati jam . 5 . 15 a.m baru .

dan menurut riwayat , penamatnya ..

langsung zaki x boleh tido lepas tu sampai gi skola . HAHA xD .

-the end of mimpi yg AKAN jadi kenyataan xD-


saya nak jun 2010 balek ! ='(


Monday, January 17, 2011

game !

assalamualaikum .

aq bkn nk citer pasal game dota ke runescape yg korg dok maen tu .

tapi .. ?

tentang dia . seseorang . bukan sesehaiwan .

yes ? awak ? yg mulakan game nie kan .

awak yg nak lawan permainan spy dgn saya kan .

okayh . xpe . kite lawan . kite maen .

nanti kite akan tengok siapa yg lebih cerdik .

awak game saya , saya game awak balek . senang kan ?

ingat , saya bukan budak lurus bendul .

saya akan buktikan yg awak akan kalah dgn hati saya .

haha . tunggu dan lihat .

*

jijie , saket kaki lg ke ?

kan aq da cdgkan , pkai tongkat or kerusi roda . degil . HAHA xD .

suka lak tengok jijie nieyh jalan perlahan .

eleh nanti pakai kerusi roda suruh mr . mystery kau tolakkan .

baru lah namanya romantik . lolz . xD .

*

tadi aq , aina malik dgn atikah gi bilik spbt anta hand out balek ke cekgu ummi .

nmpak farah . aq tgor lah dye .

" hye farah ! mak mana mak ?"

pastu farah kata , "nie !"

aduhh x perasan pula cekgu ummi ade kat blkg kaunter . haha xD .

malu 5 minit . lolz .

-the end of the daily story-



game started , anak mail ! HAHAH xD



Saturday, January 15, 2011

wan aizatul nadihah binti ropandi


assalamualaikum .

ini kawan saya , panggil die one !

apa yang saya nak cakap tentang dia ?

tentang perangai die yg ske berleter tu ? ohh tidak !

tentang gayanya yg gila2 itu ? ohh tidak !

tapi tentang apa ?

heyy , anda sendiri yang tanya kan .

anda sendiri yang garu kepala melihat saya dan dia mesra kan .

takkan anda tak tahu ?

saya dan dia dah masak dgn kenyataan nie .

"ehh , korang baek gila yea tahun nie !"

"wahh , korang dah maken rapat lahh sekarang ."

"dlu korang tak macam nie . sekarang punyalah mesra !"

yes ! i admit .

dulu saya dan wan memang ade angin .

bukan angin sepoi-sepoi bahasa ,

tapi angin taufan yang menghancurkan semua .

doa saya tak pernah berhenti untuk menghentikan ribut itu .

dan sekarang termakbul .

salahkah saya nak mengecapi gembira bersama dia ?

kalau kteorg gaduh , korang jugak yg sebuk tanya .

nie baek pun sebuk tanya .

saya dan wan memang rapat sejak form 1 .

sejak perkhemahan integrasi . mandi sama2 ! korg tau ape ?

tapi yg memisahkan kami waktu tu ribut tadilah .

dan sekarang ribut tu dah reda .

saya tak nak apa2 lagi masalah melanda hidup saya .

anda nak bahagia , saya pun nak bahagia juga .

anda nak gembira , saya pun nak gembira juga .

beri saya peluang . sama seperti anda dah diberi peluang .

sorry klau bunyinya sinis . saya sastera orangnya =D .


wan , anda tak kurang hebatnya di mata hati saya !



Friday, January 14, 2011

in heart have garden

assalamualaikum .

fikir aina ! fikir !

kau dah berzaman pecahkan rasa malu kau .

kini tiba masanya kau pecahkan rasa malu dia .

tapi nak pecahkan rasa malu dia ,

kau yg kne mulakan dlu !

ku harap nanti suatu masa , mulutku ringan menegurmu . atau vice versa .

akan ku tunggu saat itu tiba .

dan akan aku usaha jadikan dia realiti .

*

banyak betul kerja sekolah yer .

and malam , asyek tusyen je .

mlam nie kne tusyen arab daa .

dgn si haziq lak tu . tusyen ngan ex sndr xD .

xpe2 aq gi tusyen nk bljr la weyh !

antara 5 hr , hr khamis paleng sebok . sbb balek rmah kol 5 !

pastu malam tu tusyen lak tuh .

jadual wktu aq yg x brpe fleksibel menuntut aq utk uruskn mse dgn baek .

tanzhimul waqtu asasun najahh .

msti korg x phm ape aq merepek kat atas nie kn . HAHA xD .

menguruskan waktu asas kejayaan . tu lah maksudnyer .

akan aku cuba sedaya upaya bahagikan masa dgn baek .

setakat nie ok lg derr . xtau lah lps nie cmne .

sbb boleyh dikatakan , hampir sume subjek ade hw !

hari nie ? BI ade . Geo ade . Sej ade . Maths pun ada !

padahal 4 subjek je hr nie . sume ade keje .

x trmsk keje semalam . KH yg agk tahan jgak .

yg pnting papepun , never postpone your work .

sure klau tangguh keje nnt kemudian kelam kabut .

saya , nur aina syakirah binti yaacob

berazam dan berusaha sedaya upaya

untuk membuat kerja dan siap pada waktunya !

AMIN . HAHA xD .

tapi saya tak merancang nak lupakan kambeng biri-biri saya !

takkan sekali-kali !

sebab ia tak pernah menjejaskan pelajaran saya .

sebab saya tahu bila masa nk fikirkan dia dan bila masa nk fikir ttg bljr .

saya akan cuba .

lagipun bukannye aq kapel ngan dye . xlah mslh pun .

ok lah . got to go . ayah da nk balek dr solat jumaat . daaaaa !




three things i did today , missing you , missing you and missing you .


Tuesday, January 11, 2011

mari bersenam !

assalamualaikum .

hushh ! hujan ! aq da cuak dah .

msti lpas nie x dpt PJ . dduk dlam kelas je .

aduhh , bosan gile ! nk kluar nk kluar !

nmpaknye hujan dgar rintihan aq . dye pun brhenti . yeayy ! xD

turun foyer sume ! serentak 5 klas . 3 KAA , 3 KRK 1 , 3 KRK 2 , 3H dgn 3G .

berasak2 sume turun . jam tangga .

tgh2 jam tu aq usha mr . eye jap xD . (smpat lg menggatal)

3 KAA , 3 KRK 1 dgn 3 KRK 2 gabung . 3H dgn 3G laen gabung .

dpt cekgu . nama dye norafizan . best !

tp , peraturan skola kte , tight baju ! aarrgghh !

perlu ke tight baju nie ? wat malu kaum perempuan sajaa .

so dgn segan nk mamposs aq tight baju .

pastu lompat bintang , senamrobik , then ...

maen POLICE N' THIEF ! HAHA xD .

da lama x maen bnde alah tuh . maenan dak kcik xD .

best owh maen ! aq 2nd last kne tngkap . yg last , wan .

haha kami pencuri terhebat !

pendek kata , aq ske time PJ hr nie .

sbb cekgu dye best , leh pkai bju sukan sepanjang hari ,

n' yg lg bes , serentak dgn kelas dye xD .

*

hari nie tidak seperti hari2 biasa ,

aq balek ngan mir0l n' danial .

sbb emy da jlan dlu daa !

wat penat je aq terkejar2 kat dpn kelas krk .

emy , kn aq da ckap , hr nie xde klas arab .

haiyaa bru ckap beberapa jam sudaa lupaa kaa . haha xD .

aq ade beberapa cite nk cite kat kau .

salah satunye ialah ..........

ehh . watpe nk cite kat kau . cite kat emy lah . elehh . xD

*

Dlu kat kelas BI , dany dgn faizul kn maen gitar .

dorg sllu maen lagu nie . OST Lagenda Budak Setan .

aq pun cri lah liriknya .

klau aq jmpe lagu nie tahun lpas ,

aq tjukn kat ex ke 4 aq .

tp da jmpe taon nie , xde makner dahh . haha xD .

Bila Cinta - Gio

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

*

mengharapkan peristiwa itu tak berulang lagi .


Monday, January 10, 2011

nak mengelak ? SILAKAN !

assalamualaikum .

weyh , kau ! ye , kau yang aku gelar mr . eye tuh !

aku dok belakang sebab aq mmg dpt tmpat kat blkg . bkn nk usha kau !

gedik2 kau nak lari ke depan kan . nk ngelak konon .

dah lah aina , ngutuk secret admire sndr pula !

tu lah kebelakangan nie dye cam nk ngelak dr aku .

msti sbb mir0l senget tu . ciss .

*

mengantok lah ! nk tido ! nk mkn !

kejutan , kelas arab pukul 1.15 hingga 2.45 .

time yg mmg sdaaaaapp gle nk tdo .

aq da naek tido daa . haha . wan jd tukang kejut owh . xD

sian emy jln sorg2 balek rmah . sorry ya emy .

ala 2 hr je . isnin ngan rabu .

selasa , khamis n' jumaat aq balek ngan kau lah budak !

ideal rite ? tmbh2 hr khamis kte jln kaki .

leh borak lbih lamaaaaaaaaaaaa lg kn . haha xD .

*

ternampak sesuatu di blog jijie di sini .

1. Adakah lelaki itu gelisah ketika bersama anda? Lelaki akan kelihatan gelisah dan serba tak kena, jika berhadapan dengan gadis yang dia suka.

2. Perhatikan gerak geri si lelaki. Adakah dia cuba merenung anda? Ataupun dia selalu tersenyum memandang anda? Atau dia sering memulakan perbualan? Dan adakah dia berdiri dekat dengan anda? Ini semua adalah tanda dia suka kan anda.

3. Sentuhan juga adalah tanda jelas yang lelaki suka kan anda. Bukan sentuhan intim yaa! Tetapi sentuhan seperti menepuk bahu atau geselan secara tidak sengaja di tangan anda. Lelaki yang sukakan anda akan mencari peluang untuk menyentuh anda.

4. Lelaki tersebut kerap menelefon / SMS dengan anda. Dia akan berharap korang menjadi semakin akrab dan peluang dia mendekati anda akan terbuka lebih luas lagi.

5. Lebih banyak menurut. Ini bukan sembarangan kompromi. Kalau anda lihat dia lebih banyak mengikuti selera anda dan mengalah, itu tandanya dia mahu anda merasa selesa untuk berada di sampingnya.

weyh ! nak komen juga !

1 . dye relaks je . xde bende pun .

2 . merenung ape nye . tengok aq pun x mau .

3 . sentuh ? dilarang dalam Islam !

4 . aq je yg sllu brhubung ngan dye . wktu dye mle2 knal aq je dye sllu tgor aq . skrg x dh .

5 . x langsong !

-the end of the daily story-


maafkan aku , aku terlalu menurut perasaanku sendiri .


Sunday, January 9, 2011

adobe photoshop

assalamualaikum .

tahun lepas bile aq tg0k koleksi gmbr edited by safuan ,

aq tergerak aty nk bljr photoshop .

lgpun xde keje nk wat kan uj0ng minggu .

ayah aq sporting . aq nk bljr , dye pun ik0t bljr xD .

bljr katne lg ? IT Base Semenyih tu lahh !

so sbg penamat aq bljr adobe photoshop CS2 ,

(ye aq tau aq lame , tp aq bru nk bljr , x mcm k0rg da PROsak kan ?)

aq pun wat lah benda alah nie .



klau k0rg x phm bnde alah nie ,

ini ialah kulit majalah , inspirasi dari kelas BI cuti sekolah aq .

thnkx pada semua yg komen n' like gmbr nie kat fesbuk saya !

nak tgok gmbr kat fb ? di sini okie !

opss , pastikan sudaa sign in fb ye !

jgn lpe bg komen yaww =)

ok lah . got to go . bubbye !


banyak kerja nak dibuat . aarrgghh !



Saturday, January 8, 2011

saya budak rajen !

assalamualaikum .

hari nie aku dtg skola . bagak rajen kn aq ?

org dtg hr isnin smpai jumaat je , aq hr sabtu pun dtang !

ape ? hari nie bersih2 kelas lah . aq kne wat jadual brtugas .

tp sengal owh mir0l td !

waktu balek , dye gi sebut nama mr . eye kuat2 kat mak aq !

nseb baek mak aq x syak ape2 . klau x , mati aq dibuatnye .

mir0l , fhmkn lah . nie bukan kali pertama aq jatuh hati kat dye .

pernah terkantoi aq ske dye wktu kali pertama .

kau tau ape jadi ? aq dibenci !

jadi bile aq dah baek dgn dye , aq x nk la hancur balek cam tahun lepas .

ko x tau sume nie mir0l . ko x fhm !

*

aq bermuka buku kat laptop nie .

sume cam ngutuk bdak skola perimbun je . haha !

naseb baek xde bdak skola perimbun msok klas aq .

kenapa korang sume x ske dak perimbun ?

aq biasa je . alah budak semekar ke perimbun ke ,

klau d0rg cri psl dgn aq , aq marah la jgak .

*

chat mukabuku .

aq :
alan xD

razlan :
aina syakirah xD

aq :
bes dok krk 1 ?

razlan :
bes giler
bes betol2 bes

aq :
haa itulah
bgs2

razlan :
len kali nk msk krk1 jew
bes kot
x tipu

haa budak ini , ade2 jer .

tu lah , home sweet home alan ! =)

hujan emas di kelas orang , hujan berlian di kelas sendiri , lebih baik di kelas sendiri =)

cume , aq je yg x mungkin kembali , alan .

so , enjoy your last class !

*


salahku cuma mencintaimu .

>

Friday, January 7, 2011

xde mood !

assalamualaikum .

hahahahahahahahahahahahahah xD

pehal ttibe gelak nie aina ?

aina sudah gila !

ehh saya belum gila lagi lah .

korang lah jugak yang gelak td wktu perhimpunan kan .

wat kawad pun nak gelak .

cekgu ade idea gile2 hr nie .

waktu perhimpunan kne kawad !

bertujuan supaya budak2 nie disiplin lahh .

okayh takpe .

nk citernya balek td xde mood .

sbb kluar lmbt siapkn keje karangan bm .

sudahnye , budak tu balek cepat sangat x smpat aq usha dye .

sdeyh la pulaa . sdeyh gle . x tau knpe ?

hari nie , hari kelam kabut !

okayh lah . hari nie kelas aq ade murid baru .

nama dye syahirah . nth bet0l aq eja ke x . haha xD

dr sekolah menengah agama nilai weyh ! jgan maen2 !

*

ya , saya mengaku , saya memang berbuat salah pada awak .

salah saya hanya menyayangi awak .

*

tadi pagi , baca yasiin .

YDP PIBG smk bndr rinching meninggal .

inalillahi wa inna ilaihi rajiun .

semoga roh beliau ditempatkan di kalangan orang beriman .

dah la . aq out of idea nie .

xde mood !

jmpe dye bru ade mood agaknye . hehe !

-the end of the daily story-


Thursday, January 6, 2011

tip untuk jadi top

assalamualaikum .

saya , Nur Aina Syakirah binti Yaacob ,

sebagai Pembimbing Rakan Sebaya (opps , BEKAS Pembimbing Rakan Sebaya)

ingin memberi tips untuk menghadapi PMR

karya aq , hidayah , anis , emy , najiah , syamimi , amelia , farah , sharen dan arun xD

1) membuat ulangkaji pelajaran

2) menghadiri kelas tuisyen

3) membuat jadual harian

4) menjaga kesihatan

5) bijak menguruskan masa

6) mengulangkaji soalan-soalan peperiksaan yang lepas

7) banyakkan ibadah

8)

9)

10)

11)

12) minta restu ibu bapa dan guru

13) menjalinkan hubungan baik dengan semua orang

14) elakkan tekanan yang boleh mengganggu konsentrasi

15) amalkan pemakanan yang sihat

16) mengisi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah

17) kurangkan menonton televisyen , bermain game

18) membuat persiapan secukupnya

19) berfikiran positif dan memotivasikan diri

20) jangan bercinta !

slogan dari kami kumpulan PPG ,

KURANGKAN KONTROVERSI , TINGKATKAN PRESTASI xD .

dan ,

"okey , sape lagi kumpulan yang ada idea selain dari kumpulan lain ?"

ohh suara cekgu prema .

dye suruh kumpulan2 utk bentangkan senarai tu kat hdpan .

dah 5 kumpulan bentang .

emy pun suruh angkat tangan . "angkat lah ! angkat lah !"

aq pun teragak2 nk angkat .

cekgu malik nmpk . dye panggil aq .

aq pun ke dpan la bentangkn benda alah nihh .

"assalamualaikum dan selamat sejahtera .."

sebaik sahaja aq ckap cmtu , kau tunduk . pndg lantai kayu dewan .

pndg jela lantai yg chantekk itu . smpai aq habes ckap .

pdhal waktu org laen sblm aq berucap kat dpan ,

kau x pedulikn pun kechantekkn lantai tu .

kau pndang org yg tgh bercakap kat dpan .

bile time aq je , kau tunduk .

kenapa ah ?

aq nk kau jawab ! kenapa ? kenapa ? kenapa ?

salah ke aq ade perasaan kat kau ? salah ke ?

kenapa kau mule nk benci aq ?

tolong jangan ulang peristiwa julai tu .

tolong jangan ulang komen terakhir profile MySpace aq .

aq minta tolong sangat2 .

trimas budak =.= .

*

muhamad amirul asyraf bin rahmat !

woi ! ko pehal nk tnjuk2 dye kat aq ?

please .. tolong lahh . jgn lah wat aina cmnie ye mirol yee =D

(td kasar , skrg lmbut pula)

nnt terkantoi , yg ssah aq jgak , bkn ko kn ? hahahahahaha xD .

-the end of the daily story-



Wednesday, January 5, 2011

assalamualaikum .

yay ! hari nie x bljr xD .

tp .. kne dgr ceramah la pulaa !

td form 3 ada program maju diri atau shortcutnye PMD .

xpelahh . smbil dgar ceramah tuh ,

boleh usha mr . eye saya selalu xD .

td aq dgn najiah berpasangan game ape nth .

mnang la jgak . yeay ! xD

pastu td kne wat group 10 0rg cipta lagu PMR apa nth .

aq wat group ngan emy , najiah , farah , anis , dayah , amelia , mimi , arun dgn sharen .

wat lagu BI . melodi You Belong With Me .

inilah karya kami semua .

Everyday my mum kepps bubbling at me
She always said 'study hard' to me
But I don't care about it cause I'm a lazy

And so my dad saying the same words to m
'Don't waste your time and go , go for study !'
And I just ignore it cause I'm so stubborn

And for hours I kept thinking
Their words are very useful to me
And now I set my mind to make them happy
I will pray and focus to my dream

Chorus :

Mummy , daddy , teacher hope you bless me
Wish me luck and keep praying straight 'A's for me
'A's belong with me

I'm in my room with a typical Thursday night
Revise and plan my study timetable
And I pray to ALLAH to sucess in PMR

At school , I focus when teacher's teaching
If I don't understand I ask them politely
And teachers advise me , "study hard to achieve your dream"

And for hours I kept study
Their syllabus are very hard to me
But I never despair and I will always try my best
Insya Allah , He'll decide for me the best

Chorus :

Mummy , daddy , teacher hope you bless me
Wish me luck and keep praying straight 'A's for me
'A's belong with me

*

da lama x contact zaki .

apa khabar kau weyh kat putrajaya tuh ?

hrp2 ko dpat sesuaikn diri kat skola bru . gudluck buddy ! =)

esk mak aq g tesco beli kredit . nnt esk aq msg ko ok ?

sorry kredit pokai . haha .

*

hari nie budak2 ex SKBR jmpe kwn lme dorg yg pndah sini balek .

nme dye farhana . klas 3 ehsan .

najiah prnh citer n' kaitkan dye ngan faiz rafiy .

emy lak , citer n' kaitkan dye ngan haziq , ex aq tu .

whatever lah . bnde da lpas . smge dye ok je kembali ke sini ! =)

*

saya : die (mr . eye) tu baek x ?

spy : baik .

saya : die ade mrah2 org x ?

spy : xde lah . die suke wat lawak . hehe . (tergelak)

saya : owh . die baek ngan ko ke ?

spy : a'ah . die baek ngan aq .

owh ! really ?

dye ske wat lawak ke ?

tp dye jrg melawak ngan aq . pelik nye . biarlah .

kepadamu aku terus terang , bahawa aku memang masih sayang <3

-the end of the daily story-


Monday, January 3, 2011

sekolah mari !

assalamualaikum .

jgn trkejut ha ! saya ialah murid biasa tanpa jawatan skrg !

kenapa ? ehh ehh ik0t ske aq lahh . yg k0 seb0k nape ?

weyh , sesi pagi b0san !

cekgu garang , sekali rehat je ! huh !

cekgu klas aq , ustzh kals0m . 0k la tuh =D

but cekgu sej , cekgu kamariah ! ohh tidak !

hr nie aq balek k0l 1.30 , sbb dye lah ! d'uhh !

dye ajr 3 krk 1 . nk x nk kne tnggu emy jgak .

sian dye kne denda brdiri sejam kat luar tnpa sebab munasabah .

lmbat sbab tl0ng cekgu .

najiah ngan farah kne jgak . dgn 2/3 0rg lg .

ustzh salmah ajr agama . cam bes je .

cekgu zaleha ajr science pun camtu .

mak farah , cekgu ummi ajr aq BI !

mak azri , cekgu noraini ajr maths ! haha ajr anak sndr xD

d0k sblh atikah . leh gosip lg psl taemin dgn mr . eye saya !

ehh ehh . ckap psal mr . eye ,

klas dye tngkat 2 ! ciss ! klas krk pun tngkat 2 .

tp klas aq , tingkat 3 , huj0ng lak tuh !

rpe klas dye cam xde aura nk bljr ! (bak kata sarah)

jd lahh . snang skit je nk gerak .

th0n lpas lg lahh . 2 tngkat beza ! huh !

mr . eye saya cute ! dye pkai lengan pnjg ta0n nie .

rndu dye lah . da 2 bln x usha dye xD .

dye cabar aq cri rmah dye . sengal t0l .

sbb tu satu2nye bnde yg aq x tau psl dye !

dye pelik sbb aq tau byak psl dye . dye ingt aq psg spy .

pdhal sume maklumat diketahui secara kebetulan je xD

x cye ? lntak k0 lah . bkn urusan k0 !

hari nie , dpt lps rindu kat sume 0rg !

opps , cekgu ali dgn cekgu roslan pindah pagi !

wahh , msti bes . cekgu salwati , cekgu khatijah dgn cekgu hamizah pun .

jeleznye , cekgu salwati ajr geo 3 krk 1 !

klas aq dye x ajr pun . ciss xD

tu je la k0t psl ary nie .

opps , mr . eye bkn pakwe saya ok ?

saya hanya minat dye dr ja0h , dye x tau pun saya minat dye xD .

so , u shut up ok ? not ur business , it's mine !

cme atikah ngan emy je yg tau sape .

-the end of the daily story-

p/s : gudluck at SMK SAAS puan che rosma , my 2nd mummy =)


.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.