hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Saturday, March 26, 2011

bangga nie bangga nie :D

assalamualaikum .

hari nie aku dapat 2 anugerah , wah wah wah ..

tahniah untuk aku xD .

alhamdulillah aku dapat student trbaek form 2 .

tkut juga klau trlepas kat org laen . nk jwb ape dgn mak ayah aq nnt .

datang pkul 730 . semangat gilerr kan . haha .

jumpe syakir dgn farah . kteorg lepak kat bilik spbt .

lama jugak tunggu mesyuarat PIBG habes . last2 habes kol 1030 .

then tibelah masa yg dinanti2kan .

berdebar juga aku . nak naek pentas nieyhh ! *mcm x prnah naek je

dah la tu . 2 kali lak tu . 2 anugerah lah katekan .

lepas amek anugerah kedua tu , trjumpe alan dgn imran tgh tngkap gmbr .

ayah alan tngkap gmbr dorg . dye ajak aku join skali . tp aku segan lahh .

pastu ttibe emy dgn syakir dtg . emy nk tngkap gmbr dgn alan . so aku pun ikut skali .

alan diapit oleh 2 pompuan ! haha xD .

tapi tahun nie best lah . sebab tahun lpas dpat sijil je .

tapi tahun nie dapat sijil + trofi .

klau yg pelajar trbaek tingkatan dpat sijil + plag brbentuk frame .

tu jela yg aku dpt . hehe :D .

habes kol 130 cmtu la . huhh . lega aku . lama jugak nk tunggu . huhu .

nnt emy upload gambar yaa xD .





tengok kau on9 FB skrg nie , ttibe rse rindu sangat2 kat kau .


Tuesday, March 22, 2011

bila result keluar sudaa !

assalamualaikum .

jeng jeng jeng ......................

result exam sudah keluar !

dan alhamdulillah setakat nie result semua A takde yg kne repeat xD .

tapi tak tahu lah bahasa arab dgn kay heigh tu macam mana .

bahasa arab kalau tak silap aku hari tu ustaz ade semak dye kata aku dapat 95 .

tapi kay heigh tu .. aaaarrrgghhh !

cikgu azazlina kata dye nak markah 45/50 (90% la tuu)

tapi aku rasa aku banyak salah owh .

dah lah soalan cam apa je . sempat lagi aku zzzzzzz ..

ngantuk lah periksa waktu tengah hari . sdap lagi tido . lg2 kalau mimpi .

tadi kteorang waktu sejarah , cekgu agak angen .

sebab semua budak laki (kcuali hazrie) gi kluar kelas nak fotostet sumber sejarah .

dorg kluar sblm cekgu msk sbb cekgu masuk lambat sket .

ble cekgu masuk d0rg x msuk , mengamuk lah cekgu kamariah .

dah lah ramai gak yg kne denda sebab tak dapat A sejarah .

tadi 1st nama cekgu sebut nama fireen . dye kne .

pastu 2nd cekgu sebut nama sarah . dye pun kne .

ttibe cekgu sebut nama aku 3rd . cuak r aku . ingt kne denda gak .

naseb baek lahh tak kena . lega aku .

pengajarannya , study very hard laa untuk sejarah xD .






kau remehkan aku , kau tengok nanti aku remehkan kau pula .


Sunday, March 20, 2011

show me your BFF

assalamualaikum .

eh2 , saya tak suruh awak tunjuk besfren !

tapi saya nak sertai contest yg bertajuk seperti di atas .

hehe , jeng jeng jeng :)

Syarat-syarat Penyertaan


1: Terbuka kepada followers blog "Because She is NurulBadiah" .so sekiranya bukan followers..anda perlu follow terlebih dahulu sebelum menyertainya.

2. Korang kene Copy Banner/Gambar contest diatas dan Paste kn dekat entry contest anda.Kemudian korang Kena letak Banner/Gambar Contest diatas di SideBar Blog Korang and Link kan Banner tersebut ataupun link kn kat bawah Banner tersebut ke Blog Because She Is Nurulbadiah.

2. Korang Kena buat entry pasal " Show Me Your BFF Contest" dimana korang kena letakkan link ke Blog ini didalam entry tersebut.

3: Entry Korang hendaklah disertakan dengan Sekeping Gambar bersama BFF korang xkira berapa ramai pon berserta dengan sedikit kata-kata dibawah gambar tersebut.

Ayat anda harus bermula dengan:

Dear Nurulbadiah Lai,
bla..bla..bla..(tell me in short about your bff)

4.Tagkan Kepada 4 blogger yang aktif and make sure diorang tahu telah Di Tag.

5. Pastekan entry Contest yang korang buat diruangan komen dekat entry ni..

6: 2 pemenang akan dipilih berdasarkan gambar bersama BFF yang paling menarik..hadiah misteri menanti seperti Dress dan shawls.

6.Tarikh tutup: 15 April 2011

(PENYERTAAN ADALAH TERHAD)

Jom join ramai2 sementara saya masih kaya bulan ni:P


okay , saya nak sertakan gambar yang berkaitan :




Dear Nurulbadiah Lai ,

saya aina syakira , berusia 15 tahun . bersama saya dalam foto ini ialah nur emy helwina (kanan) dan nur najiah (tengah) . percaya atau tidak , kami bertiga pernah mengalami pertengkaran yang besar . dan pastinya ia mengajar saya , mengubah hidup saya dari mementingkan pencapaian kepada mementingkan hati dan perasaan rakan . kini , mereka ialah di antara rakan baik yang selalu ada di sisi saya .

kata mutiara sayidina ali k.w.j :
sayangilah seseorang itu sekadarnya , mana tahu suatu hari nanti , dia akan menjadi seorang yang paling engkau benci .
dan bencilah seseorang itu sekadarnya , mana tahu suatu hari nanti , dia akan menjadi seorang yang paling engkau sayangi .

dan ia sangat bertepatan dengan kisah hidup saya .

sorry kak , panjang . hehe :)

semoga akak membuat pilihan yang terbaik dalam memilih pemenang :)

dengan ini , saya mengetag 4 orang di bawah :





sekian , terima kasih xD




folio BM tak siap lagi ! ngee ~


Monday, March 14, 2011

kelas tambahan

assalamualaikum .

da lama aku tak update blog nie kan .

haha ! nth la . x tau nk update aper .

periksa ? ermm . agak teruk r . mana tak teruk . wktu pekse asyek tido je . haha !

tapi lepas nie agak2 aku akan mengalami zaman kesuraman .

entah la . rahsia sebesar alam aku tu da diketahui .

dan hidup aku macam takde makna lagi . kosong .

tapi walaupun kosong , aku takkan biarkan sesiapapun isi tempat tu .

hanya org yg bagi kosong tu je yg boleh isi tempat itu . iaitu dia .

ok2 enough about him . aku rse cam tak suka lak nak ckp psl dia .

penat lahh 3 hari nie . sabtu , ahad , isnin .

orang laen da start cuti . form 3 dgn form 5 kne merajinkan diri dtg kelas tambahan .

bosan owh . buat latihan , kne ceramah psl keje khusus .

tapi yang paleng best waktu bi tadi !

kakak cekgu hamimah bagi ceramah .

dye tu gila2 sama je cam adek dye . haha !

so takde la boring bila dgr ceramah dye .

hari nie berfoto-graphing dgn kawan2 !

of course la camera emy jadi mangsa kann , haha !






ku tak bisa hidup tanpamu :'(


Monday, March 7, 2011

peperiksaan menjelang tiba

assalamualaikum .

the exam is around the corner 0f ur house !

so ,

we need to study hard and study smart !

so , i wish the best luck for :

nur emy helwina

nur najiah

farah hafizatul

nurul ainaa

atikah

nurul aina

muhammad razlan

muhammad aizat

muhammad istighfar akbar

and all 3 KAA students

+

all readers of this blog !

wish you get straight A's ,

and x kne ulang kertas !

amin :D

dah , malas nk update pnjg2 .

wish you the best !




semoga kau juga berjaya , kambeng biri2 ku :D


Friday, March 4, 2011

pemenang contest

assalamualaikum .

jeng jeng jeng ..

seperti yg aq janjikan ,

aq akan gtau pemenang t0k kuiz contest yg aq da wat .

tapi sblm tu , aq nak gtau jwpn dlu .

Nama Penuh : Nur Aina Syakirah binti Yaacob

Kelas : 3 KAA

Alamat rumah : N0 1 , Jalan TPS 3/9 , Taman Pelangi Semenyih

Status : Single and Available

Warna Tema Blog : Pink

Jawatan Sekarang : Murid Biasa

Rumah Sukan : Satria

Asal : Setiawangsa , Kuala Lumpur

No yang dipakai : o17

Rakan baik saya :
1) Nur Emy Helwina
2) Nurul Ainaa
3) Farah Hafizatul
4) Nur Najiah
5) Atikah
(mana2 3 yg atas sbb aq minta 3 jwpn)

okayy , pemenangnya jatuh kepada :

1)
Liyana binti Abdul Aziz (3 KAA)

2)
Baihaqi bin Bahrin (3 KRK 2)

3)
Nur Syahirah binti Hasan (3 Hikmah)

terima kasih kerana menyertai ! :)

*

esok !

aku kena wakil sk0la t0k pertandingan tilawah al-quran peringkat zon .

da la byak saingan owh .

hrp2 aq dpt t0p 3 .

AMIN YA RABBAL ALAMIN .

doa2kn aq ye .




sepatutnya haza ikut sekali dgn aq lawan esok msk syarahan , tp dye eksiden :'(



.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.