hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Friday, April 29, 2011


assalamualaikum .

wahh ! lega ya ! folio geo da antar , folio sej tunggu masa nk print ,

pendokumentasian je nak betulkan lakaran ape entah .

tapi .. heheh ! periksa datang pulakk !

hishh . baru nak relaksrelaks . kacau je exam .

cuti 2 minggu relaks sikit kot . sikit je . tak banyak . haha .

err , kawan .

ye , awak , kawan saya !

kawan ?

layakkah saya memanggil awak kawan lagi atas semua yang dah berlaku ?

kerana saya , awak berani untuk mencari rakan .

tapi dah jumpa rakan , terus lupakan saya .

tak apa . saya nak tengok suatu hari nanti .

kalau awak mengalami zaman kejatuhan ,

siapa yang akan awak cari .

dan waktu tu , jangan harap saya akan tolong awak lagi .

sekarang pun awak sanggup buat kawan paling baik awak sendiri marah .

memang salah kawan awak tu . sebab dia tu tak tentu pasal usik barang awak .

tapi dia mengaku tu semua gurauan , tak cukupkah untuk awak ?

setakat barang tu , semua orang ade weyh ! tak special pun .

tu pun nak mengamuk . sudahnya awak hilang semua kenangan awak di sini .

pergilah ke sana . sana kan lebih seronok berbanding di sini .

jangan waktu awak susah nanti baru nak tercari2 saya dan kawan baek awak di sini tu .







selamat tinggal . pergi dari sini !


Tuesday, April 26, 2011

sepi

assalamualaikum .

da lbih kurg 2 minggu x update blog nie .

saya dah jadi businessgirl ! business buat folio xD .

folio geografi da hantar ! lepas satu beban .

folio sej kne btulkan sikit2 . sikit je . nseb baek .

pendokumentasian KH x siap lagi ! macam x btul ke benda alah tu .

dah2 . stop pasal folio .

sekarang aku masih dalam proses menerima takdir .

takdir apa ? hehhhh ..

bak kata aku , terimalah apa yang telah diterima .

sekarang , aku nak siapkan segala kerja kursus , then concentrate kat periksa .

no more him in my life :'(

the best for him is the letter F girl :)





saya seorang yang sedang cuba untuk kuat :D


Tuesday, April 12, 2011

tiada lagi

assalamualaikum .

khusyuk solat subuh ni . kringg kringg lak telefon rumah aku . kuat lak tu .

mak aku angkat . yes . dye faham aku tengah solat .

then ttibe mak aku steady berdiri sebelah aku tunggu aku habes solat .

dlam aty tak khusyuk da . apa mak aku setia berdiri ni ? cam penting je .

asal aku habes bagi salam kedua ,

"syakirah . ayah haziqah meninggal ."

*

first time kena tinggal weyh !

aku sepatutnya ikut cekgu mahfuza dengan farah iring kak melissa public speaking .

tapi tadi aku gi jumpa cekgu noraini dulu . anta kertas maths .

last2 aku turun cari cekgu mahfuza , dah takde dah .

puas dah aku nanges . *yes aku manje , kau ade masalah ke ?

tapi ..

ade hikmah yang berlaku di sebaliknya !

peristiwa itu , masih menjadi tanda tanya ! ~

*

tak mungkin lagi ada dia yang setia menunggu di pintu pagar rumahnya setiap pagi .

tiada lagi teguran mesranya saat aku lalu di hadapan rumahnya .

tiada lagi cerita berjela-jela darinya yang membuatkanku sentiasa menjadi pendengar setia .

raya tahun lepas , raya terakhirnya .

teringat waktu kali pertama bertemu . berjalan dengan puteri .

kucing lalu di hadapan kami . puteri terjerit2 kerana menyangka ia anjing .

tergelak2 dia memerhati gelagat kami . "hahahaha ! takut yaa !"

kini tiada lagi semua . habis sekelip mata . dia pergi jua .

pergi di saat orang tersayangnya masih membutuhkannya .

dikau , haziqah , relakanlah dia pergi . redhalah dia menghadap Ilahi .

al-fatihah dan doamu bisa menjadi hadiah darimu buat dia .

dan semoga dia tenang di alam sana .

selamat tinggal , pakcik yahya .






takziah untuk haziqah sekeluarga . semoga roh pakcik yahya dicucuri rahmat .


Saturday, April 9, 2011

suka dan duka

assalamualaikum .

SUKA

"happy birthday amirul !"
"happy birthday ainaa !"
"happy birthday hakem !"

..

..

..

"happy birthday rafeeq !"

kenapa jarak ? sebab tu dua hari berbeza .

mir0l - ainaa - hakem = 8 april . rafeeq 9 april .

tuanku , kenapa tak cuti je pada hari keputeraan tuanku ?

patik dah malas nak datang sekolah sbb dokumentasi KH x siap . xD .

semalam ade doa selamat sempena bufday ainaa .

tapi tak sempat duduk smpai penghujung sebab dah kne balek kol 5 , tusyen .

papepun , hari nie 9 april , ingat2 la lagi sebulan dari tarikh ni yerr :D

*

DUKA

tiap2 pagi aku jumpa dia .

duduk depan rumah . tunggu aku .

ehh bukan maksud aku tunggu aper .

tunggu aku datang . nak ambil anak dye gi sekolah .

pastu aku lambai dye . dye lambai aku .

muke dye sentiasa ceria . senyummm :)

dye tu banyak cerita . macam2 lah . kisah hidup dye , dye selongkarkan .

pasti jadi halwa telinga kepada org yg mendengar .

satu hari , mcm pagi2 sebelumnye , aku gi rumah dye . nak amek anak dye cam biasa .

dye tunggu macam biasa .

lepas anak dye naek kete aku , dye lambai kat aku macam biasa .

*berapa kali biasa daa

tapi hari tu terjadi perkara luar biasa .

"haziqah , mak kamu jemput . kat pejabat ."

tengah2 khusyuk tulis soalan agama yg ustazah salmah bagi ,

satu kelas jadi gempar . muke haziqah mula berubah corak .

semua pandang muke haziqah yg mule menggelabah .

haziqah pun carry beg dye nk balek + salam ustazah salmah .

sblm tu ustazah salmah tanya , "sape yang sakit ?"

perlahan haziqah jawab .. "ayah .."

ustazah salmah cube tenangkan haziqah .

aku yang terdengar naek terkejut .

dan bertambah terkejut bile esoknya dan lusa nya aku dapat informasi ni .

ayah haziqah ade pendarahan kat otak .. koma .. doktor kata tak ade harapan ..

tersentak hati aku . aku rewind balek .

orang yang hari2 pagi2 tunggu aku , selalu lambai kat aku setiap pagi ..

sekarang ..

..

..

(aku sebak tulis post nie)

ya ALLAH , sembuhkanlah pakcik yahya .

kerana keluarganya kini sedang memerlukannya .

bukan saatnya untuk rakanku menerima kehilangan ayahnya .

ya ALLAH , sedarkanlah pakcik yahya dari komanya .

kerana doktor juga hambaMu yang lemah sama seperti aku .

dan hanya Kau yang Maha Berkuasa atas segala sesuatu .

ya ALLAH , kembalikanlah pakcik yahya kepada pangkuan familinya .

aku memohon dengan rasa rendah diriku ..

istajib dua'ana ya ALLAH ..
(kabulkanlah doaku ya ALLAH ..)





tabah ya haziqah , aku akan selalu menjadi tunggak kecekalanmu .


Saturday, April 2, 2011

karya terbaru

assalamualaikum .

lepas habes kelas KKQ kat pusat sumber ,

aq pun berkarya sekejap .

ditujukan khas untukmu :)

CINTA BAHAGIA

Engkau berjaya
Menemukanku dengan keindahan cinta
Menghapuskan darah luka saat dahulu
Yang juga kerana cinta

Kau ajarku erti bahagia
Sedang kau tak pernah ketahui
Yang ku harap kau akan berikanku bahagia

Indahnya jika
Senyumanmu menafsirkan kata janji
Bahagia yang akan melanda
Selamanya

Nur Aina Syakirah binti Yaacob
31 Mac 2011 .

komen ? di shoutbox ! :)





berdasarkan pengalaman sebenar , inspirasi dari seseorang xD


Friday, April 1, 2011

CANON EOS 1100D


assalamualaikum .

apakah ini ?

ini adalah ..

x nmpak jugak ? pendek umur kau . HAHA .

berikutan dgn kejadian hilang camera ta0n lpas ,

bapak aq menimbang2 nk beli camera baru .

aq yg ilangkan camera tu pun menggedik2 cdgkn supaya beli camera macam kat atas ni .

bpak aku kata , "okayy .."

wahh ! bag0s3 !!!!

"tapi .."

ade tapi gak lagi . apa lak nieyhh . aduhh .

"cari yang warna coklat !"

mak aihh . camera mcm nie warna coklat . ade ke ?

aku tg0k byak 0rg pnye warne itam je .

aduihh . bapak aq ni kan , x boleh ke kalau bkn wrne coklat ? haiyoo .

dah lah semua rumah dicoklatkannya (btul ke tatabahasa aq ni ?)

camera mcm kat atas nie pun nk coklat !

O..PENING !

pada suatu hari ..

"haa , aina .. emy ade jumpe camera warna coklat .. jenama canon .. nah .. ni suratkhabar dye .."

wahh ! thanks tolong carikan skali tau emy !

aq syang ko . HAHA . (jelezz ke ? xD)

then aq baca artikel psl camera tu , then aq pun search tenet gak .

jumpe gambar kat atas tu . tu lah dye . camera warne coklat . HAHA .

puaz aty bapak aq kan . hehe !

harap2 bapak aq beli lahh . byak manfaatnye :D .

lgpun gmbr tu cantik (pkai HD) kalau utk video .

ya ALLAH , bukakanlah pintu hati bapaku untuk membeli camera itu , AMIN !






sungguh ku tak sangka firasatku tentangmu itu benar belaka .



.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.