hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Tuesday, April 12, 2011

tiada lagi

assalamualaikum .

khusyuk solat subuh ni . kringg kringg lak telefon rumah aku . kuat lak tu .

mak aku angkat . yes . dye faham aku tengah solat .

then ttibe mak aku steady berdiri sebelah aku tunggu aku habes solat .

dlam aty tak khusyuk da . apa mak aku setia berdiri ni ? cam penting je .

asal aku habes bagi salam kedua ,

"syakirah . ayah haziqah meninggal ."

*

first time kena tinggal weyh !

aku sepatutnya ikut cekgu mahfuza dengan farah iring kak melissa public speaking .

tapi tadi aku gi jumpa cekgu noraini dulu . anta kertas maths .

last2 aku turun cari cekgu mahfuza , dah takde dah .

puas dah aku nanges . *yes aku manje , kau ade masalah ke ?

tapi ..

ade hikmah yang berlaku di sebaliknya !

peristiwa itu , masih menjadi tanda tanya ! ~

*

tak mungkin lagi ada dia yang setia menunggu di pintu pagar rumahnya setiap pagi .

tiada lagi teguran mesranya saat aku lalu di hadapan rumahnya .

tiada lagi cerita berjela-jela darinya yang membuatkanku sentiasa menjadi pendengar setia .

raya tahun lepas , raya terakhirnya .

teringat waktu kali pertama bertemu . berjalan dengan puteri .

kucing lalu di hadapan kami . puteri terjerit2 kerana menyangka ia anjing .

tergelak2 dia memerhati gelagat kami . "hahahaha ! takut yaa !"

kini tiada lagi semua . habis sekelip mata . dia pergi jua .

pergi di saat orang tersayangnya masih membutuhkannya .

dikau , haziqah , relakanlah dia pergi . redhalah dia menghadap Ilahi .

al-fatihah dan doamu bisa menjadi hadiah darimu buat dia .

dan semoga dia tenang di alam sana .

selamat tinggal , pakcik yahya .






takziah untuk haziqah sekeluarga . semoga roh pakcik yahya dicucuri rahmat .


No comments:


.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.