hye dudes and babes . i'm aina and this is my diary , i can write whatever i want okie ? dun forget to leave your comment or shout here ! thankx for visiting my online world , enjoy reading okie ? ^_^

Sunday, May 15, 2011

dream


assalamualaikum .

pernah bermimpi ?

sah2 la pernah kan . tak namanya manusia kalau tak mimpi .

yes . saya pernah mimpi . macam2 .

yang buat saya tertanya2 pun ada . mengarut2 pun ada .

tengah belajar termimpi pun ada ! (kantoi tido dalam kelas)

tapi apa tu mimpi sebenarnya ?

mimpi adalah komunikasi antara tubuh , fikiran dan jiwa kita .

yes . saya tiru bulat2 ayat atas tu dalam website ni ---> here !

mimpi para nabi , rasul dan salafussoleh tu benar-benar belaka .

sebab nya , mimpi adalah salah satu petunjuk yang ALLAH ingin sampaikan kepada mereka .

contohnya nabi ibrahim .

dia mendapat perintah ALLAH untuk menyembelih nabi ismail melalui mimpi , kan ?

itulah asal usul hari raya aidiladha .

ada juga mimpi mainan syaitan .

yang mengarut2 gi terbang la jadi superhero tu mesti mainan syaitan lah tu .

jangan beranganlah nak jadi kenyataan .

tapi kadang2 ada jugak mimpi yang ada maksud .

banyaaaaaakk website yang memuatkan mimpi beserta maksudnya .

klik je kat google . type tafsir mimpi . mesti banyaaakk punyaa .

tapi tak semuanya betullah . ada yang boleh percaya , ada yang tak boleh .

kadang2 ada certain orang mimpi benda yang meninggalkan misteri berulang kali .

biasanya kena rujuk doktor atau ustaz untuk maklumat lanjut .

tapi jarang juga kita ingat apa yang kita mimpi .

mula2 jaga dari tidur , macam ingat . lama2 lupa .

sebab faktanya , bangun 5 minit drpd tidur , kita lupa 50% mimpi .

10 minit bangun drpd tidur , kita lupa 90% drpdnya . hehe .

ada pendapat tentang mimpi ? share kat comment atau shoutbox okay ! :)






pernah mimpi anda 3 hari berturut-turut . apakah ada maksud di sebaliknya ?


No comments:


.Hasil Kerja Tangan Aina Syakira.